Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , Allegro ograniczyło funkcjonalność firmowego konta (brak możliwości edycji ofert , wystawiania , modyfikacji ilości i cen. Jako powód allegro podało że dostęp do konta firmowego posiadała ta sama osoba która posiadał dostęp tez do innego jakiegoś tam konta na które nałożono jakieś tam ograniczenia .
Wszelkie próby kontaktu z allegro dla wyjaśnienia tej sprawy napotykają na odpowiedzi w stylu "robot odpisał" . Allegro wymaga od nas byśmy wyjaśnili jakieś sankcje na jakimś innym koncie o którym bladej wiedzy nie mamy . Równie dobrze mogli by napisać ze jak nie skontaktujemy się z Donaldem Trumpem by zadzwonił do Putina itd. No bzdura totalna . Nawet jeśli jakiś pracownik firma z firmowego komputera zalogował się na jakimś swoim koncie i np. nie wiem sprzedał coś i nie zapłacił dajmy na to rachunku , to taka sytuacja nie powinna nas dotyczyć . Nie mniej jednak Allegro nie chce podać żadnych informacji tylko w kółko powtarza jak robot to samo by se wyjaśnić by se wyjaśnić by se wyjaśnić .
Czy ktoś z Was kochani sprzedawcy miał taką sytuacje , może jakieś sugestie porady . Kompletnie nie wiem co robiąc poza ewentualnym rozstaniem się z allegro na stałe . Generalnie dziwi mnie podejście Allegro bo przecież terminowo co miesiąc płacimy do allegro kilkadziesiąt tysięcy prowizji . Urozmaicamy ofertę allegro o kilkadziesiąt tysięcy swoich ofert . Kurczę a może natrafiliśmy na jakiegoś niekompetentnego pracownika allegro sam już nie wiem , radźcie proszę bo nie wiem co robić . Pozdrawiam
Tak były opisane takie przypadki i niestety nikt tu nie opisał jak się zakończyły, ale mieli zablokowane i nie mogli nic zrobić.
@danuczkowo nie znam procedur allegro ale nie przypuszczam żeby nie mieli 100 % pewności, bo taka blokada bez uzasadnienia = wygrana w sądzie i odszkodowanie za straty ze sprzedaży 😞
Więc albo nie piszesz wszystkiego a jak piszesz prawdę to udaj się do prawnika lub UOKiK po poradę 🙂
Już dzwoniłem do prawnika zapowiedział że jest duża szansa na wygranie odszkodowania za straty wynikające z takiego działania allegro głównie powiedział ze może oprzeć cały pozew o to że allegro jest naszą konkurencją a blokada możliwości sprzedaży ......... Allegro sprzedaje również te same produkty co i my . Natomiast nie tędy droga ..
Tak się zastanawiam skoro mam nałożone ograniczenie na konto i dajmy na to hipotetycznie kogoś nie lubię . I poproszę tego kogoś by dal mi skorzystać z komputera i zaloguje się na tym o też komputerze na swoje konta allegro z ograniczeniami to temu człowiekowi również zablokują konto tez z uwagi na domniemane powiązania . 🙂 🙂 🙂 przezabawne . BRAWO ALLEGRO !
@danuczkowo Proponuję jednak logować się na konto Allegro (i nie tylko u nas) z zaufanych urządzeń, a nie komputerów ludzi, których nie lubisz. Ze względów bezpieczeństwa nie udzielamy informacji dotyczących powiązań kont i jak to weryfikujemy, ale w tej hipotetycznej sytuacji szansa, że zablokujemy konto za samo logowanie z tego samego urządzenia jest niewielka. Nie blokujemy kont, jeśli nie mamy ku temu powodów i dowodów na łamanie regulaminu serwisu.
No ale Pani nie zrozumiała niuansu . Wyobraźmy sobie sytuacje gdzie któryś z pracownikow firmy na komputerze firmowym zalogowal się na jakimś swoim koncie gdzie miał jakiś spór czy cokolwiek co spowodowało blokadę konta allegro , w momencie gdy na swoim koncie (a tego przecież firmy nie są w stanie kontrolować) zaloguje się na komputerze w firmie której pracuje - to taka firma automatycznie zostaje powiązana . TO JEST SYTUACJA KTORA MOZLIWE ZE PRZYTRAFILA SIE FIRMIE W KTOREJ JA PRACUJE .
Co prawda jeszcze nie wiem czy o to chodzi czy nie ale opisywana sama sytuacja jest luką systemową Allegro. Jak się Pani do tego odniesie Pani Olu ?
@danuczkowo Wybacz, ale mogę odnosić się wyłącznie do faktów, a nie hipotetycznych sytuacji, które według Ciebie mogły się wydarzyć. Fakty zatem są takie, że zablokowaliśmy Twoje konto za naruszenie pkt. 2.9 regulaminu Allegro i jeśli wyjaśnisz sytuację na powiązanych kontach, które wskazaliśmy, będziemy mogli możemy wrócić do kwestii odblokowania Twojego konta.
Pani Olu a jak to zrobić . Podczas zebrania firmowego ze wszystkimi pracownikami , nikt nie przyznał się by z komputera firmowego logował się na inne w tym w wspomniane "wskazane" przez Panią konta.
Co w takiej sytuacji ? Ma Pani jakieś doświadczenie w takich sytuacjach ? . Co jeśli firma nie jest w stanie namierzyć takiego pracownika ? Co wówczas ? Czy to oznacza że żegnamy się ze współpracą i Allegro już nie jest zainteresowane kilkudziesięcioma tysiącami jakie dostaje od naszej firmy w ramach prowizji od sprzedaży. Za głowę się łapię . To chyba niedorzeczne . Proszę o jakieś podpowiedzi .
@danuczkowo jeśli powiesz pracownikom na zebraniu że zgłaszasz sprawę na policję i oni sprawdzą do kogo należą wskazane przez allegro konta to raczej ktoś się przyzna, a jesli nie to allegro na wniosek policji poda te dane i gotowe!
Ciężko powiedzieć może .... kto wie ... im więcej ludzi pracuje w firmie tym więcej takich możliwości . Zagadnienie natomiast pozostaje nie zmienne : czy z takiego otóż powodu - działań poniekąd osob trzecich --> allegro rezygnuje ze współpracy a dużym dawcom kapitału ? . Czy jeśli jakiś pracownik odprawił prywate na terenie swojej firmy to powód do nieuniknionego procesowania się w sądzie ??? Zresztą co ma piernik do wiatraka . to bez sensu
danuczkowo Powiem tak... dawno dawno temu chyba to było w okolicach roku 2003 miałam aukcje z licytacją i moja siostra na moim komputerze ale na swoim koncie podbiła mi kilka ofert bo była niska cena.... Allegro za to zawiesiło obydwa konta, musiałysmy napisać że się to nie powtórzy i odblokowali. Najlepiej zrobić zebranie w firmie (o ile naprawę nie wiecie czy ktoś celowo kupił lub licytował u Was) i zapytać wprost kto kupił. Wtedy moim zdaniem można napisać do allegro i przeprosić za to i zobowiązać się do tego że to się nie powtórzy. Wtedy moim zdaniem jest szansa na to że konto wróci do "pełni praw".
Droga "Pszczola2013" . Chętnie przeproszę 🙂 Tylko muszę jeszcze wiedzieć za co ?? Oficjalne stanowisko Allegro : " Proszę o wyjaśnienie kwestii nałożonych sankcji na powiązanych kontach" , i dalej wymienione ta konta . Nie wiadomo czyje , nie wiadomo jakie , do kogo należą , o co mogole z nimi chodzi itp. Gdybyśmy dostali jakiś namiar telefon to byśmy chociaż mogli zadzwonić i się czegoś dowiedzieć . Masło maślane
tak jak napisałam wyżej: jeśli powiesz pracownikom na zebraniu że zgłaszasz sprawę na policję i oni sprawdzą do kogo należą wskazane przez allegro konta to raczej ktoś się przyzna, a jesli nie to allegro na wniosek policji poda te dane i gotowe!
Drogi użytkowniku a co ma do tego policja 🙂 ??? Naprawdę ..... To może zadzwońmy na policję bo sąsiad za Ļożno do pracy wstał . Nie ch to sobie wyobrażę.... Droga Policjo czy możesz do nas przyjechać i przesłuchać wszystkich bo allegro twierdzi ze któryś z naszych pracowników zalogował się na koncie allegro zamiast pracować 🙂 . Zamykam wątek Pszczola2013 czekam na odniesienie się Pani Oli co do merytoryki
Jak ma Pan takie podejście to się nie dziwię że ma Pan problemy. Allegro TYLKO na wniosek policji lub Sądu udostępni dane właścicieli kont, a skoro jest zagrożone dobro firmy bo ktoś ewidentnie złamał prawo licytując lub kupując nawzajem w sowich aukcjach to policja oczywiście że to sprawdzi po zgłoszeniu przez właściciela. Jak woli Pan nadal uważać że wszyscy są winni ale nie ja i nie będę sprawdzał kto mnie naraża na takie straty finansowe to spoko. Powodzenia!
Panie(i) pszczółko od kiedy "bo ktoś ewidentnie złamał prawo licytując lub kupując nawzajem w sowich aukcjach" jest regulowane przez kodeks karny 🙂 Wszystkiego dobrego na święta ! 🙂
Pani(e)
skoro przez czyjeś nadużycia ma Pan mieć straty w firmie bo nie będzie mógł Pan sprzedawać na allegro (a tak się stanie skoro nie może Pani nic na koncie zrobić) to jak najbardziej policja ma obowiązek się tym zająć i się zajmnie. Allegro podało Panu konta osób i z tym właśnie idzie Pan na policję i zgłasza że działania tych osób których danych Pan nie zna narażają Pana na szkody finansowe. Allegro na wniosek policji udostępni im dane tych osób, a policja je przesłycha pod kontem działań przeciwko firmie.
Z tego co czytam ma Pan pretensje do wszystkich tylko nie do siebie i liczy że allegro odblokuje Panu konto jak Pan trochę "pokrzyczy", a jak prawnik allegro Panu napisał że podali Panu nicki tych kont to nic Pan z tym nie chce zrobić. Czego zatem Pan od społeczności allegro oczekuje? Ma Pan wytyczne od allegro co ma Pan zrobić, ale trzeba to zrobić a nie narzekać że to wina allegro. Allegro ma dużo minusów ale tutaj musi mieć 100% pewności złamania regulaminu i straszenie prawnikiem nic nie da, allegro nie blokuje kont "ot tak"
To nie tak działa! . W tej sytuacji należało by zgłosić Policji , UOkiK działania czynione przez allegro , a nie "jakiś tam" ludzi co gdzieś tam coś tam ze może a tak naprawdę to nie wiadomo czy się logowali czy się nie logowali i po co dlaczego i ...... co to wogole kogoś obchodzi........ Helooo . S
ytuacja wygląda tak że nasz system prawny pozwolił Monopoliście na zbyt wiele i niezbędne są działania ukrócające tego typu praktyki wpływające na brudną grę wobec konkurencji i innych firm które również sprzedaj internecie . Tu potrzebna jest natychmiastowe podjęcie działań antymonopolowych.
Gdyby zaś było tak ze allegro czyni jakieś Blokady i konkretnie rzeczowo informuje np. ciebie pszczółka ze na twoim koncie w dniu tym i tym zalogowała się ta osoba która na takim koncie logowała się dnia tego i tego , a w związku z tym proszę skontaktować się z użytkownikiem takim i takim co ma telefon taki i taki , to by trochę zmieniło postać rzeczy .
A na dzień dzisiejszy to wyglada tak :
Allegro sprzedaje dajmy na to proszek AJAX jako allegro , ty pszczółka również wystawiasz ofertę na allegro z takim samym produktem rownież proszek AJAX . Następnego dnia dowiadujesz się ze twoje konto jest zablokowane i nie dlatego ze Allegro nie chce mieć konkurencji dla swojego proszka , no gdzież to to przecza nie możliwe 🙂 Tylko małym druczkim ci piszą ze w związku z powiązanymi kontami już se nie pohandlujesz pszczółko na allegro .
Zobaczymy co UOKiK jeszcze odpisze , w Warszawie mi powiedzieli ze mogole jakiś pozew zbiorowy się szykuje o coś tam .