Chodzi o sytuację w której Dyskusja z Konsultantem nie rozwiązała problemu komentarza naruszającego prawo. Komentarz odnosi się wyłącznie do twardych danych technicznych, zawiera ewidentną nieprawdę, łatwą do sprawdzenia przez markę producenta i oficjalny katalog, a Konsultant twierdzi, że to subiektywne. To czy stołek ma trzy nogi czy cztery, to nie jest subiektywna ocena, żadna opinia, tylko fakty konstrukcyjne łatwe do ustalenia czy są prawdziwe czy nie. To jakby ktoś napisał że markowy nowoczesny smartfon nie posiada aparatu fotograficznego tylko ma na obudowie namalowany obiektyw, więc daje jedną gwiazdkę. No litości.
@Pengano masz na myśli komentarz do transakcji czy opinię produktową? Doprecyzuj proszę, na Twoim koncie obecnie nie widzę negatywnego komentarza
Chodzi i opinię produktową, ale to nie była moja sprzedaż. Po prostu przypadkowo zobaczyłem ofertę 18305444676, gdzie ktoś wpisał w opinii nieprawdziwe dane techniczne, niezgodne ze specyfikacją, pewnie w celu wprowadzenia innych użytkowników w błąd, lub w celu nieuczciwego zaniżenia ocen i szargania dobrej opinii producenta którego szanuję. Dlatego protestuję.
W firmie Stentor od początku istnienia są produkowane wyłącznie modele z prawdziwym ożyłkowaniem i jest to potwierdzone w licznych źródłach które podałem, łącznie z filmami wprost z fabryki i danymi katalogowymi. Namalowane ożyłkowanie to cecha najgorszej chińszczyzny na poziomie poniżej 300 zł. Wszystkie skrzypce fabryczne na rynku od kwoty 500 zł są zrobione uczciwie i zgodnie ze sztuką. Dlatego zarzut oszustwa przy tak dobrym modelu firmowym nie jest żadną subiektywną opinią, a co najwyżej brakiem podstawowej wiedzy i umiejętności sprawdzenia. Proszę to usunąć aby nie wprowadzać innych użytkowników w błąd.
@Pengano rozumiem, że masz na myśli opinię z jedną gwiazdką. Przeczytałam ją i w mojej ocenie odnosi się ona bardziej do ewentualnego braku oryginalności otrzymanego produktu niż do złej jakości produktu Stentor. Opinię, którą uważasz za krzywdzącą/nieprawdziwą możesz zgłosić korzystając z opcji [zgłoś naruszenie]