anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sprzedawać używane złoto?

cool_wol37
#7 Wielbiciel

Jako antyk? Czy jako co? A może mamy wpisywać fałszywe EAN'Y? Od kilku lat sprzedajemy używane złoto na allegro, a teraz nagle mamy wytrzasnąć kod EAN dla towarów używanych. 99% towaru, który kupujemy NIE POSIADA OPAKOWANIA, METKI, ETYKIETY. 
Wszystkie "świetne zmiany" jakie allegro ostatnio wprowadza tylko utrudniają sprzedaż, zamiast ją ułatwiać. 🙂  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cool_wol37 Złoto w niektórej postaci da się wystawić bez tych kodów np. jako biżuterię czy numizmaty wystawiając w odpowiednich kategoriach. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kolekcjoner608 tu się ogólnie mało przemyślane cuda dzieją, jak właśnie walczę z wystawieniem produktu bo mi łączy na siłę z innym z innej bajki i żadne kombinacje nie pomagają 😞 pewnie kolejny produkt wypadnie z oferty Allegro, dobrze że to wszystko mogę bez problemu wystawiać na Er.i 😄 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

cool_wol37
#7 Wielbiciel

Niestety w biżuterii wymagany jest kod EAN, numizmaty i antyki usuwają. :') 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cool_wol37 sam sprzedaje w tej kategorii, dlatego trzeba dywersyfikować sprzedaż i się szykować na odwrót, allegro już nie jest partnerem godnym zaufania po tych udogodnieniach i zmianach 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Do tej pory nikt mi jeszcze nie usunął ,ale obecnie nic nie wystawiam bo na miejscu łatwiej sprzedać . Teraz robię sobie wakacje a po wakacjach trzeba iść do "innej szkoły" .

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cool_wol37 Spróbuj wystawić w kategorii "DESING-ANTYKI - biżuteria ,wybierając np. kolczyki ,wisiorki itp . zaznaczając "używane" tak do tej pory dało się wystawiać . 

oznacz moderatorów

cool_wol37
#7 Wielbiciel

Dziękuję za rady 🙂  chyba faktycznie czas myśleć nad zmianą platformy. Przez lata żaden EAN nie był wymagany w tych kategoriach, szkoda gadać.  

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@cool_wol37  Jeśli w kategorii, w której chcesz wystawić ofertę, parametr EAN jest parametrem wymaganym, to wystawienie go bez uzupełnienia tego parametru nie będzie możliwe. 

Zachęcam Cię do zapoznania się z tym artykułem

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów