anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić Allegro DPD nadając w punktach - aby przesyłka nie była opóźniona

smykowo24_pl
#10 Popularyzator#

Dzień dobry,

została wprowadzona w allegro  przesyłka Allegro DPD i udostępniłam ją klientom. Niestety okazało się, że termin odbioru paczek przez kuriera z punktów (np. Żabka) jest do następnego dnia roboczego - taką informację otrzymałam z infolinii DPD.

Więc proszę o informację jak mam to ustawić na allegro, aby paczka nie była jako opóźniona. Nadaję je ok 9:30-10:00 i niestety często nie są odbierane tego samego dnia.

Wprowadzając taką przesyłkę z możliwością nadania w punktach Allegro na pewno ustaliło z przewoźnikiem jakieś zasady....godzinę graniczną ?  🙂 

Zamówienie e807dd20-0264-11f0-b981-a74fe79f669f

148c4fd0-fcd8-11ef-98ff-fd6b0f1368a3

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@smykowo24_pl Jak sam zauważyłeś DPD, nie ma zdefiniowanych godzin odbioru przesyłek z punktów, dlatego nie mogą zagwarantować, że paczka ruszy w dalszą drogę tego samego dnia. Istnieje również zamówienie podjazdu kuriera, wtedy otrzymasz informację, w jakich godzinach może zjawić się u Ciebie kurier. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

smykowo24_pl
#10 Popularyzator#

Ok, już usunęłam tą dostawę z aukcji....

bez sensu taka przesyłka, która nie jest gwarantowana - skoro jest to przesyłka Allegro i Allegro ją nam udostępnia i rozlicza nas z czasu wysyłki. A nie można też odpowiednio ustawić czasu wysyłki, aby przesyłka nie była opóźniona.... Szkoda

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@smykowo24_pl dzięki za sugestię, przekaże ją do odpowiedniego zespołu.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@smykowo24_pl

Tutaj problem jest inna interpretacja pojęcia nadania. Dla firm kurierskiech, nadanie przesyłki następuje w chwili pozostawia przesyłki w punkcie, a dla Allegro, dopiero w chwili odbioru na przesyłki z tego punktu przez kuriera.

A jeżeli chodzi o DPD, to gwarantowany termin doręczenia przesyłki nadanej w punkcie Pickup wynosi pięć dni roboczych. 

A i żaden przewoźnik nie udziela gwarancji odnośnie terminu odbioru przesyłek z punktów czy automatów. Gwarantowany jest co najwyższej termin doręczenia.

oznacz moderatorów

smykowo24_pl
#10 Popularyzator#

No tak, racja...  - robię wszystko jak należy, biegam z rana do żabki 😉  a paczka na Allegro i tak opóźniona. Szkoda, że przy opisie przesyłek na Allegro nie ma tych informacji - przynajmniej ja nie znalazłam, a ja błędnie założyłam - że skoro to przesyłka Allegro to na pewno jest jakaś godzina graniczna. Dlatego już usunęłam te przesyłki... Nie było ich na tyle żeby zamawiać kuriera, więc lepiej ich nie mieć.

oznacz moderatorów