anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić warianty wielowariantowe?

sympneumatic
#8 Zapaleniec

Chciałbym złożyć skargę na funkcję wariantów na Allegro – mam wrażenie, że ta istotna funkcja została całkowicie zapomniana i wciąż tkwi w poprzednim stuleciu. Dokumentacja pomocy Allegro co prawda wspomina o tej funkcjonalności, ale w praktyce okazuje się ona zupełnie bezużyteczna.
Po dodaniu produktów i utworzeniu zestawu wariantów odkryłem, że nie są one wyświetlane zgodnie z oczekiwaniami – wtedy jest już za późno, aby cokolwiek zmienić.

Sprzedaję przewody i złączki pneumatyczne. Na przykładzie przewodów – chciałbym utworzyć zestaw wariantów tak, jak w przypadku sprzedaży odzieży, gdzie klient może wybrać jednocześnie kolor i rozmiar danego modelu.
Załóżmy, że przewód ma 4 stałe kolory (A1, A2, A3, A4), 5 stałych rozmiarów (B1, B2, B3, B4, B5) oraz 4 długości sprzedażowe (np. 1m, 10m, 50m, 100m – C1, C2, C3, C4). Jak należy ustawić parametry produktu, nazwy i zdjęcia, aby osiągnąć pożądany efekt?

Obecnie dla wszystkich wariantów tworzę osobne produkty w katalogu Allegro, a podczas konfiguracji zestawu wariantów mogę ustawić jedynie długość (C) jako parametr wyboru.
Ile maksymalnie parametrów może być użytych jako warianty?
Jeśli możliwe są tylko dwa, to chciałbym ustawić w pierwszej kolejności rozmiar (B) oraz długość (C) jako opcje do wyboru.
Preferuję, aby opcje wariantów były przedstawione w postaci opisu tekstowego, a nie jako obrazki.

sympneumatic_0-1755630406068.png

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @sympneumatic. Podaj proszę dokładną kategorię, dla której chcesz stworzyć warianty. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sympneumatic
#8 Zapaleniec

Allegro/Firma i usługi/Przemysł/Materiały i akcesoria/Automatyka przemysłowa/Pneumatyka

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@sympneumatic dzięki! Weryfikuję czy będzie możliwość wprowadzenia takiego sposobu wariantowania dla tych kategorii. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów