Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.Wczoraj dowiedziałem się że jakiś gośc używa moich firmowych danych i sprzedaje przy tym klucze do Windowsa. O całej sprawie tak naprawdę dowiedziałem się przypadkowo po tym jak napisała do mnie pani z prośbą o poprawkę w fakturze której nigdy nie wystawiłem a najprawdopodobniej wystawił ją ten gośc. Czy allegro w takiej sytuacji jest w stanie zablokować mu konto ? Sprawa oczywiście została zgłoszona na policję ale nie wiem czy oni mogą coś z tym zrobić...
To oczywiście sprawa dla policji, a na allegro tu -https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=603fd405-2a43-4abf-83e7-243743286380
@Client:41105228 Jest mało prawdopodobne aby ktoś aktywował konto firmowe na Twoje dane. Jeśli znasz nick tej osoby, zgłoś sprawę do Allegro https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6a7ab6d0-2364-4a46-86ff-3aafcca487ab
Mało prawdopodobne a jednak faktura wystawiona jest na dane nie konkretnie moje a dane mojego szwagra w którego imieniu napisałem zapytanie
Aha, szwagra, czyli sprawa się komplikuje.
@Client:41105228 raczej nie jest możliwe, żeby ktoś wystawiał fv na dane twojej firmy. Skarbówka już dawno upomniałaby się o vat od tych faktur. Jpk działa sprawnie.
Widocznie jest możliwe. Dostałem na maila prośbę o poprawkę faktury i wszystkie dane prócz numeru konta bankowego
Ty dostałeś, skoro to dane szwagra?
W sensie ja widziałem tego maila
Czyli dane wystawcy faktury są takie same jak na jego aukcjach czyli na firmę:
ŁukXX GryXX POx-WExx (specjalnie wyiksowałem część nazwy)?
A może szwagier dostał fakturę imienną na swoje dane?
Pozdrawiam
są mojego szwagra w którego imieniu pisze
A szwagier sam napisać nie umie? 😊
Szwagier nie korzysta z allegro...
@Client:41105228 W zastępstwie Natalii chciałabym Ci przekazać, że zablokowaliśmy to konto i na pewno dokładnie sprawdzimy, czy ten Sprzedający rzeczywiście prowadzi taką działalność.
Super. Dziękuję bardzo za pomoc
Dane wystawcy faktury są identyczne jak w informacjach na allegro poza mailem. Na fakturze również widnieje numer konta bankowego które również nie jest mojego szwagra. Wszystko to wyszło tylko dlatego że firma która kupiła coś od tego gościa przesłała notę korygującą listem do mojego szwagra
@Client:41105228 Znasz nazwę konta tego sprzedającego?
Firma nazywa się [edycja] i wszystkie dane podane w szczegółach są mojego szwagra w którego imieniu pisze
@Client:41105228 Weryfikujemy tę sprawę. Dam znać, gdy otrzymam więcej informacji.
Może podacie informacje tutaj bo jestem ciekaw jak ktoś może założyć konto firmowe na inną firmę.