Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący odesłał produkt pomimo zakupu z aukcji z ograniczoną możliwością zwrotu, zaznaczając przy zwrocie "zakup przez pomyłkę", po otrzymaniu paczka wyglądała na pierwszy rzut oka jak nie otwierana. Po dokładniejszej weryfikacji okazało się ze produkt w opakowaniu ma inne numery seryjne niż ten, który wysłaliśmy, dodatkowo widać na oryginalnej folii, że kawałek został odcięty oraz próbę zgrzania jej, żeby wyglądała na nie rozerwaną.
Po odmowie zwrotu środków kupującemu i opisaniu w odmowie sytuacji z folią oraz numerami seryjnymi kupujący wystawił negatywne oceny sprzedażowe mi jako sprzedawcy oraz ocenę produktu. W ocenach przepisał części fraz z mojej odmowy, dopisał wątpliwości pochodzenia produktu, że są nie oryginalne i nie pasują do jego urządzenia. Skąd może to wiedzieć skoro odesłał nie otwarte opakowanie??? 😉
Co mogę zrobić w tej sytuacji? Zależy mi na usunięciu jednej i drugiej oceny... Jednocześnie nie jestem zwolennikiem zwracania pieniędzy w zamian za usunięcie oceny takiej sytuacji, gdy kupujący bezczelnie próbuje podmienić towar, jawna próba oszustwa.
Cześć @AB-Lider, w takiej sytuacji jak wspominasz napisz do nas proszę przy użyciu tego formularza.
Zdarza się...
Ja np. miałem zwrot od kupującego ślimaka do maszynki do mielenia z tytułu niezgodności z umową, przesyłka za pobraniem, więc nie tania.
Prześledziłem sobie czasy dostawy i zwrotu - w ciągu 40 minut od odebrania przesyłki kupujący umieścił w paczkomacie przesyłkę ze zwrotem. Co zdążył w ty czasie zrobić?
- Dojechał z paczkomatu do firmy
- Otworzył paczkę, ocenił, że towar niezgodny z opisem
- Zrobił (posklejał) małe pudełeczko na przedmiot i wsadził je do mojego pudełka
- Znalazł w internecie przykładowy formularz zwrotu, wydrukował go i ręcznie wypełnił
- Zaadresował przesyłkę, wygenerował etykietę, nakleił ją na przesyłkę
- Zawiózł paczkę do paczkomatu i ją nadał
To wszystko zajęło mu 40 minut. Zapomniał tylko usunąć ze ślimaka nalepkę z ceną, której ja nie umieszczam na żadnym ślimaku......
I tak np. silniki do odkurzaczy - miałem zwroty z plombami innych sprzedawców, a nie moimi.
Moje plomby ukróciły też prawie całkowicie proceder zwrotów uszkodzonych w transporcie szklanych dzbanków filtrujących - po naklejaniu własnych plomb ilość reklamacji nagle spadła o 90%.