anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wypłacić pieniądze przekazem pocztowym?

Bogus341
#9 Pomysłodawca#

Witam ustawienione wypłaty mam jako przekaz pocztowy 

i mam tam uzbierane ponad 600 zł

jest napisane jasno i klarownie ,ze 1 dnia każdego miesiąca pieniążki są wypłacane 

mamy 3 listopada kasa ciągle jest na allegro pisze do nich w każdym mozliwym miejscu 

0 pomocy 0 odpowiedzi 

co robić 

potrzebuje tych pieniędzy ..

oznacz moderatorów
43 ODPOWIEDZI 43

LEW433
#21 Demiurg#

@Bogus341 Mieli święto, muszą się pozbierać.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Bogus341 Konsultuję Twoją sprawę. Odezwę się ponownie, kiedy uda mi się uzyskać informację czemu wypłata nie została zlecona.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Bogus341
#9 Pomysłodawca#

mamy 7 listopada nadal nie ruszyła wypłata pieniędzy 

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Ty jakbyś zwlekał z opłatą za korzystanie z allegro to bez kary by się nie obyło widocznie większy więcej może.

oznacz moderatorów

Bogus341
#9 Pomysłodawca#

dostałem wiadomość  ze niestety nie oddadzą mi pieniędzy w tym miesiącu wgl .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Bogus341 DLACZEGO???

oznacz moderatorów

Bogus341
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry,

dziękuję za wiadomość i przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź. Wracam do Pana z informacją zwrotną.

Rozumiem, że zaistniała sytuacja jest dla Pana trudna, jednakże w tym przypadku wypłata zostanie zlecona dopiero 1.12.2020.

Proszę pamiętać o tym, że, aby wypłata przekazem pocztowym została zlecona, kwota na Pana saldzie nie może przekroczyć 800 zł. Stan swojego salda może Pan na bieżąco monitorować poprzez zakładkę "Środki i historia operacji".

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Bogus341

Tutaj nie ma powodu braku wypłaty w listopadzie. Znasz ten powód?? Jeśli nie znasz, to odpowiedz na tego maila od Allegro i zapytaj. Powód Ci podadzą.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@Bogus341 Spytaj o powód, zaczyna się robić ciekawie...i podaj go tutaj.

@xyz96 Ciekawy jestem co będzie jak pytający coś sprzeda i kwota przekroczy 800 PLN...🤔

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@pinsplash Hm, 1. listopada niby była czerwona kartka w kalendarzu, ale w takim przypadku zlecenie powinno pójść następnego dnia roboczego. No, chyba że system wypłacania przekazem pocztowym w wydaniu allegro jest tak ułomny (i nie chcą do tego się przyznać, nie podając powodu).

PS No jak to co będzie? Przecież napisali co będzie - "Proszę pamiętać o tym, że, aby wypłata przekazem pocztowym została zlecona, kwota na Pana saldzie nie może przekroczyć 800 zł."😁

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

Bogus341
#9 Pomysłodawca#

pisałem od 1 listopada od rana z nimi o tym ze moja kwota jest za wysoka i kazali mi odesłać cześć  pieniędzy komuś za zakup i tak zrobiłem bo akurat los tak chciał , ze ktoś kupił coś za 300 zł na allegro tego dnia i ukradli mi to ale to już inna historia na inny temat dlatego odesłałem 300 zł i myslalem , ze 1 listopada to chodzi o cały dzień skąd mogłem wiedzieć , ze miałem czas do rana myślałem ze 12 godzina jak odesłałem to godzina taka w której bez problemu wypłaca kasę to raz a dwa

ze potem kilka dni wciskali mi kit , ze to wina operatora Payu i ze maja problemy techniczne nic nie wspominając o tym ze nie wypłaca bo kwota była za duża wiec kolejny powód dla którego załozyłem ten post i miałem nadzieje ze kwota wyjdzie i tak 

dodatkowo obsługa z allegro 2 dni temu powiedziała przez telefon " to nasza wina postaram się pomóc Panu i by te pieniądze wyszły do Pana po 9 listopada z ramach wyjątku z racji ze płacimy do 1 dnia każdego miesiąca ale zrobimy wyjątek dla ludzi co nie odebrali pieniędzy bo mamy problemy  techniczne i nie jest Pan jedyną osobą która do nas w tej sprawie piszę i dzwoni " 

więc widzicie nie jestem sam i tu wychodzi też ze to ich wina i obietnice ze pieniądze w ramach wyjątku wyjść  powinny 

wiec proszę nie obwiniać  mnie ze dopiero teraz o tym mówię ale staram się pisać tu dodatkowe informacje jak się czegoś nowego dowiaduję 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@pinsplash Będą mieli powód, żeby nie wypłacać😁.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 @Knowhere @pinsplash pisał wcześniej że dostał odpowiedź 

dostałem info 2 dni temu , ze allegro ma problemy techniczne i ze sporo osob nie dostalo pieniedzy ludzie ale tyle dni ?!

Dostał przepraszam teraz czeka do 1 grudnia 🙂 i ma pilnować salda bo potem już tylko wypłata na konto 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@kostas11 I to ciebie zadziwiło,nie jest to normalne?😁

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 jak zwykle dym a na wierzch wyszło allegro 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@kostas11 Allegro pomaga podjąć decyzję, tu w założeniu konta.

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

A miało być tak pięknie.

,,Dobrze że tu napisałeś to przyśpieszy...."😂

Jednak nie przyśpieszyło. Wręcz przeciwnie.

I znowu wymuszanie na kimś decyzji- Załóż se konto to ci kasę oddamy.

Potem weryfikacje przez następny miesiąc i kasę wypłacą na święta

Wielkanocne.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 nie, autor wątku miał 900 zł na koncie 1 listopada o godzinie 12 potem oddał kupującemu i mu spadło poniżej i weszło w wypłatę na 1 grudnia 😞 Nie widzę tu winy allegro 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Bogus341
#9 Pomysłodawca#

zapytałem o powód i od 1 listopada dopiero dziś podali mi jakiś powód a wcześniej 2 dni wkręcali , ze to błędy techniczne z ich strony a teraz nagle 

dnia 1 listopada moja kwota na koncie to 900 zł była 

dnia 1 listopada o godzinie 12:00 oddałem jednemu sprzedającemu 300 zł więc kwota była niższa niż 800

na co allegro odpowiada" Pana kwota tego dnia przekroczyła 800 zł z racji ze my przekazy zlecamy rano to nie dalismy rady wyplacic Pana przekazu i musi Pan czekać na kolejny przekaz który będzie wychodził 1 grudnia"

na co odpowiedziałem , ze nie ma takiej informacji ze wysyłacie RANO 1 dzien miesiaca to 1 dzien miesiaca uznałem , ze cały wiec to ich kolejny błąd i ich wina 

dodatkowo dostałem informacje telefoniczna od nich 2 dni temu ze mimo ich problemów technicznych raczej przekaz wyjdzie 9/10/11 listopada i ze bedzie to wyjątek z racji tego problemu 

teraz mam czekać na swoje pieniążki do 1 grudnia + nie mogę nic sprzedawać zeby kwota nie przekroczyła 800 zł

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Bogus341 załóż se konto, będzie łatwiej 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów