anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wystawić ofertę?

MAMY ROZWIĄZANIE!
TanioRTV
#9 Pomysłodawca#

Mam taki komunikat podczas wystawiania nowej oferty:

Pobieranie statusu wykonania zlecenia aktywowania oferty dla "Pilot zamiennik RAK-HDA25WH do Technics SCHD505" (17529977782) z konta taniortv na Allegro: Tytuł Twojej oferty lub jej dalszy opis może wprowadzać w błąd co do pochodzenia towaru, jego producenta lub marki i tym samym naruszać prawa firmy, która współpracuje z nami w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw. W opisie Twoich ofert używasz zarejestrowanego słownego znaku towarowego w celu sprzedaży produktu innej marki (widocznej w sekcji ‘Parametry’).1600

Oczywiście w opisie oferty wyraźnie podaję że jest to pilot mojej marki, nie wyrób firmy Technics

Jakieś pomysły co na to poradzić?   

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@TanioRTV informacje dotyczące zamienników nie powinny być podane w tytule ani w opisie oferty, ponieważ taki błąd będzie się powtarzał. 
Aby wystawić ofertę, powinieneś usunąć informacje o marce Technics. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
TanioRTV
#9 Pomysłodawca#

przyznam że aż mnie nieco zatkało, Pani tak na poważnie?

to jak mam wystawić ofertę z pilotem który zadziała do ... ? a może XXX?

Aktualnie w kategorii zamienniki jest ponad 70 tysięcy ofert, czy one zatem zostaną usunięte?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@TanioRTV  w opisie napisz, że pasuje do sprzętu znanej firmy zaczynającej się na Tech..., a kończącej na ..nics 😉, albo zwyczajnie napisz  _Technics_  , bo boty nie znają takiego wyrazu, tak samo jak tutaj jest moderowane słowo_gówno_ 😁

oznacz moderatorów
TanioRTV
#9 Pomysłodawca#

Też rozważałem taką opcję, weź tylko pod uwagę że potencjalny klient nie będzie szukał pilota do _Technics_  lub do Tech....nics, szansa że trafi na taką ofertę przyznasz chyba że jest znikoma.

To tylko sztuczne ominięcie dziwnych wytycznych allegrowego bota, 

przed chwilą sprawdziłem, w kategorii zamienniki wyszukiwarka zwróciła ponad 300 ofert dla słowa Technics, z czego 128 ofert ma wpisaną markę Technics,

co na to Pani la_nika?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@TanioRTV skonsultowałam tę sprawę, otrzymałam odpowiedź, że jeśli wystawiasz tę ofertę w kategorii Zamienniki, to formularz nie powinien już blokować podania marki Technics, natomiast w opisie oferty podajesz informacje o wysyłce, więc usuń proszę ten fragment. 
Nie mam wglądu do Twojego szkicu, więc jeśli uważasz, że w opisie oferty nie ma takich informacji, bardzo proszę o przesłanie zrzutu ekranu z formularza wystawiania z widocznym opisem, sprawdzimy to. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
TanioRTV
#9 Pomysłodawca#

Faktycznie, oferta jest już aktywna, nie bardzo jednak rozumiem o jaką informację o wysyłce w opisie chodzi?

Jeśli to nie problem i znajdzie Pani chwilkę to proszę zerknąć na tą ofertę:

https://allegro.pl/oferta/pilot-zamiennik-rak-hda25wh-do-technics-schd505-17529977782

i wskazać co trzeba poprawić. 

Dziękuję też za pomoc  

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@TanioRTV dziękuję za informację! Do poprawienia będą tutaj dwie rzeczy: 
- miniatura, nie może być na niej żadnych napisów i powinien być widoczny tylko oferowany przedmiot, czyli jako pierwsze zdjęcie ustaw proszę to: 

la_nika_0-1747382948902.png

- z wysyłką, może chodzi o to: To jest opis klawiszy do pilota-zamiennika, wersja papierowa będzie również dołączona do przesyłki zmień proszę słowo "przesyłki" na "zamówienia".

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów