anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wystawić towar który nie ma eanu ?

bromba-b5
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@bromba-b5 na Lokalnie ? Kupić EAN ? Wystawić na innym portalu ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@bromba-b5 Co chcesz wystawić?Jaki stan - nowy, używany?

oznacz moderatorów

brutalxkitty_pl
#8 Zapaleniec

Mam ten sam problem, chcę wystawić kolczyki - oczywiście nowe. Jestem małym producentem, nie generuję kodów EAN bo nie mam takiego obowiązku i uważam że to niepotrzebny koszt. Do tej pory nie miałam problemu z wystawianiem ofert, dziś wyskakuje mi błąd i Allegro każe podać EAN. Czy to kolejna próba usunięcia małych sprzedawców z Allegro?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@bromba-b5 @brutalxkitty_pl   Jeśli w kategorii, w której chcecie wystawić ofertę, parametr EAN jest parametrem wymaganym, to wystawienie go bez uzupełnienia tego parametru nie będzie możliwe. Kod EAN może nadać producent lub dostawca; importer lub hurtownik albo detalista.
Jedyne inne rozwiązanie, jakie mogę zaproponować to wystawienie tej oferty na Allegro Lokalnie, tam podanie kodu EAN nie jest wymagane. 

Jeśli jesteście producentami towaru, kody EAN do swoich produktów możecie pozyskać od GS1-

www.gs1pl.org/zamow-kod-kreskowy.

Wysyłam jeszcze szczegółowy artykuł jak uzyskać kod EAN wraz z linkami i instrukcją.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

brutalxkitty_pl
#8 Zapaleniec

Do tej pory nie miałam problemu z wystawianiem ofert, dziś wyskakuje mi błąd i Allegro każe podać EAN. Dlaczego odpowiednio wcześniej nie przekazaliście sprzedawcom informacji o tak istotnej zmianie? Widzę tutaj na forum że mnóstwo ludzi nie miało pojęcia o tej zmianie, więc to nie jest tak że pojedyncze osoby tą informację przegapiły. I skąd w ogóle taka zmiana w tej kategorii? Przecież jest tu głównie drobnica, 80% produktów nie ma kodów ean, dlaczego zmuszacie ludzi do generowania kodów które byłyby używane tylko w waszym serwisie i płacenia za coś co nie jest wymagane według polskiego prawa?

oznacz moderatorów