anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zwrócić uwagę klientowi, że kombinuję z wysyłką?

itd21
#9 Pomysłodawca

Klient zamawia 12 sztuk zestawów. Jeden kosztuje 4,00 zł. Łączna kwota wchodzi w SMART.

Zwraca 11 sztuk i zaznacza, że mu nie pasuje. Jeśli nie pasuje - powinien zwrócić wszystko. Ewidentnie chodziło o koszty wysyłki. 

Nie znoszę kombinatorstwa. Czy można reagować na tego typu podobne sytuacje?

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

aniaoho
#8 Zapaleniec

A jak w takiej sytuacji wygląda kwestia dopłaty do smart? Allegro zwraca część? Bez tego kombinowania zakup nie byłby w ramach smart i nie byłby dopłaty, ale byłaby prowizja od przesyłki (której osobiście nie rozumiem). Chciałabym wiedzieć, jak duży jest to koszt dla sprzedawcy takie kombinowanie przez kupujących. Co tak naprawdę się bardziej opłaca. 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@aniaoho  "Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto." - Władysław Bartoszewski

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@RED  żadne oszustwo, wszystko legitnie i zgodnie z regulaminem 🙂

Skontaktowałam się z Działem Bezpieczeństwa w sprawie "nadużycia smart" przez kupującą.

Dział Bezpieczeństwa stwierdził, że nie sankcjonujemy takiego zachowania i "dobijanie" do darmowej dostawy nie jest niezgodne z naszym regulaminem.

oznacz moderatorów

itd21
#9 Pomysłodawca

Skoro niezgodne to co dalej? Jaki mają pomysł na to?

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@itd21  NIE JEST NIEZGODNE. Czyli możesz kupować coś za 2 zł, pisać sprzedawcy od razu, że pozostałe rzeczy były dobrane do smarta i ma Ci wysłać tylko tę jedną głupotę za 2 zł i wszystko jest cacy. 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@itd21 Przeczytaj dokładnie.

oznacz moderatorów

itd21
#9 Pomysłodawca

Przepraszam. Przeczytałam co chciałam zobaczyć 🙂
To jest kurde skandal! 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@itd21  Nie, to jest Allegro i ich polityka, że klient może pluć Ci w twarz a Ty masz się uśmiechać i robić wszystko, żeby był zadowolony. 

oznacz moderatorów

itd21
#9 Pomysłodawca

klient ma prawo oddać towar i ja to w pełni rozumiem. A wystarczyłoby przy zwrotach (jak jest SMART) podać informację, że zwrot będzie pomniejszony o koszty zwrotu przesyłki. Takie proste a jakże trudne 🙂

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty "dobijanie" do darmowej dostawy nie jest niezgodne z naszym regulaminem

ale spryciarze, mają rację, że dobieranie towaru do smarta jest legalne

bo kupujący może kupić sobie więcej towaru

ale dokonywanie zakupu towaru tylko po to by go zwrócić jest niezgodne z prawem i ustawą konsumencką

oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#11 Animator

Ten rok już na pewno będzie u mnie rokiem bez SMART-a. Kolejne podejście, ale tym razem definitywne. Nie dość, że koszty olbrzymie na marży, praca wykonana, dochodzą koszty księgowe, opakowań i strata czasu. Stop kombinatorom! Czas włożony w to wszystko i energię wkładam w tym roku na doszlifowanie SEO i wracam do ADSów, ale sam je zrobię. ADS-y to zawsze inwestycja we własny sklep a nie w allegro.

oznacz moderatorów