Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak dla beznadziejnie, że nie będzie zakładki TRANSAKCJE - jakie alternatywy?
Jak dla mnie zakładka zamówienia dużo mniej czytelna.
Proces dewastacji allegro przez zarządzających trwa w najlepsze. Oby tak dalej, Ëbäy, Ämäzon, Äliëxpress chętnie przejmą użytkowników.
Debili z nas robią ...
Wszyscy tutaj polecają Baselinker. No cóż, jak zwykle przydatne funkcje musza być usunięte, żeby utrudniać pracę. Czas wyłączyć abonament 🙂
Yhym 🤣 wygodna, to jest zakładka Transakcje w MS, a nie jakieś zamówienia
tylko kto za to zapłaci ? Złodzieje z allegro już czekają na kolejną kasę od nas - sprzedawców.
Alternatywą są ZAMÓWIENIA. Funkcjonalnie to prawie jest już wszystko co było w Transakcjach. Oczywiście dla osób bezpośrednio obsługujących każda zmiana to kryzys. Dlatego uprzedzałem moich współpracowników, że wkrótce nie będzie wyjścia. Sam przerobiłem w życiu tyle różnych aplikacji, że i to przeżyję, ale rozumiem tych co nie mają większych potrzeb niż dawał MS.
Dla usprawiedliwienia Allegro trzeba przyznać, że po zmianie struktury baz ofert, zamówień i płatności nie było sensu budować frontu w starej technologii. Tak robią wszystkie duże instytucje. Popatrzcie na nowe portale banków. Dla starych klientów to rozpacz, ale nikt im nie zrobi nowego designu w starej technologi, więc zmienia się totalnie wszystko.
Wracając do pytania jak w temacie, korzystając z promocji Baselinker'a na 60 dni próbuję go skonfigurować do funkcjonalności minimum jak w MS. Już mogę powiedzieć, że jeżeli MS ci wystarcza, to ucz się nowego interfejsu. Konfiguracja Baslinker'a do tego poziomu to kilka dni pracy dla doświadczonej osoby, a potem kosztuje miesięcznie więcej niż abonament.
Ma oczywiście znacznie więcej możliwości niż daje Allegro, ale są one niezbędne przy odpowiednim poziomie sprzedaży (głównie chodzi o ilość transakcji, spedytorów i miejsc sprzedaży).
ok. Zakładka zamówienia jest fajna jeśli ktoś ma kilka zamówień dziennie, jeśli są ich setki tygodniowo ,to jest mega upierdliwa i tylko utrudnia pracę ... Oznaczanie i wklejanie numerów paczek to jakaś masakra , czasowo wychodzę 2 razy tyle ,co wcześniej... chore to dla mnie ! Ja żądam zakładki transakcje
Dla wszystkich którzy osiągają pułap sprzedaży powyżej 100 transakcji dziennie bawienie się w jakieś MS to samobójstwo. @annas14-firma ma rację że programy oparte na RestApi wymagają konfiguracji, doświadczenia, nauki, nauki, nauki. Ale to się bardzo szybko spłaci. Ja do baselinkera dodam jeszcze EasyUploader.
Na tablecie,czy smartfonie jest masakra ,listę trzeba przewijać i przewijać .... allegro robi ze sprzedawców debili, którzy dodatkowe godziny muszą poświęcać na ich debilne pomysły.
"Transakcje" są bardziej przejrzyste od strony wizualnej - jeden rzut oka i wiadomo już, gdzie są nowe zamówienia, gdzie te będące aktualnie w przygotowaniu, gdzie już wysłane, gdzie nieudane oraz zwroty oraz gdzie stare, zarchiwizowane.
A w "Zamówieniach" żeby coś znaleźć to trzeba oznaczać, filtrować i szukać.
Mało przejrzyste i większe ryzyko popełnienia błędu - zwłaszcza przy dużej liczbie zamówień od Kupujących.
Niestety - Allegro przyzwyczaiło nas już do tego, że jak coś jest dobre i funkcjonalne, to prędzej czy później to zepsują.
Handluję na allegro od 14 lat i chyba większej głupoty jak teraz to wyłączenie transakcji chyba nie było.
Przecież niech sobie będą te zamówienie - kto chce niech korzysta, ale po co wyłączać transakcje.
Bo wyłączenie "Transakcji" to dopiero pierwszy krok. Cytat z maila od Allegro:
Rozumiem złość, irytację itd. Ale jest już po herbacie.
W momencie gdy zobaczyliście nowy system numeracji płatności i zamówień (jakiś rok temu), było jasne że podjęto decyzję i wdrożono nową aplikację zarządzania transakcjami. W okresie przejściowym, który jeszcze trwa do 2 listopada utrzymuje się funkcjonalność obsługi Transakcji, ale to jest dodatkowa robota bo każdą zmianę w nowym systemie trzeba obsłużyć też w starym.
Dlatego stary musi odejść. c'est la vie
Cześć,
Mam pytanie do Was odnośnie alternatywy dla zakładki zamówienia z MS. Jak wszyscy wiemy zakładka, która do tej pory świetnie działała (transakcje) w poniedziałek zostanie wyłączona.
Czy znacie jakieś rozwiązania, które możecie polecić, aby w sprawny sposób obsługiwać zamówienia? Zakładka transakcje do tej pory służyła mi głównie do generowania list wysyłkowych dla magazynu, ważne aby dało się taką listę posortować alfabetycznie według loginu klienta - w przypadku ~100 zamówień dziennie tylko alfabetyczne wygenerowanie listy i alfabetyczne wygenerowanie etykiet na zebrze pozwala na sprawne pakowanie zamówień. W zakładce zamówienia niestety nie widzę możliwości sortowania zamówień.
Możecie coś polecić?
@Krexus BaseLinker można testować bezpłatnie. Nie zastępuje w pełni TRANSAKCJI ale i tak jest bardziej funkcjonalny od ZAMÓWIEŃ