Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć mam pytanie odnośnie wystawiania paragonów.
1. Przy transporcie kurierem za pobraniem jaką formę płatności wystawiacie na paragonie? Gotówka?
2. Czy na paragonie dodaje się pozycję "transport"?
3. Co w momencie kiedy klient korzysta z allegro smart? Czy też mam dodawać pozycję transport, tylko o wartości 0zł?
Z góry dziękuję za informację.
1) Przelew bo pieniądze otrzymujesz przelewem nie liczy się to jak klient płaci tylko jak ty je otrzymujesz, w dodatku może płacić kurierowi kartą !
2) Oczywiście, jeżeli była jakaś kwota przelana na twoje konto, czasami w smarcie nie ma opłaty to nie umieszczasz 0 na paragonie.
3) Jak jest 0 to nic oczywiście nie dodajesz !
Ad 2. Czyli jeśli jest opłata za pobranie u kuriera to mam dodawać usługę transportu na paragonie z tą kwotą pobraniową?
Powiedzmy że jest dostawa kurierem za pobraniem:
- produkt kosztuje 80 zł
- transport 17 zł
Obie pozycje mają być na paragonie jako płatność "PRZELEW"? A jeśli dostawa jest za free wtedy nie umieszczam tego na paragonie? Dobrze zrozumiałem?
przecież napisałem jak otrzymujesz płatność to ją umieszczasz jak nie to nie.
Najlepiej nie sprzedawać za pobraniem ,unikniesz wielu kłopotów z nieodebranymi przesyłkami i zwrotami prowizji za nie.
A co w momencie jak paczka nie zostanie odebrana za pobraniem? Jakieś koszta ponoszę? Otrzymuje wtedy zwrot prowizji czy jest jakiś problem?
Ponosisz koszty transportu i powrotu paczki których możesz żądać zwrotu od kupującego.
Zwrot prowizji otrzymasz bez problemu.
Bzdury, nieodebrane takie paczki to jakiś znikomy promil, nie chcesz nie wysyłaj na pewno ci co wysyłają się ucieszą.