anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakość sprzedaży i wysyłki

PanTrabalski
#7 Wielbiciel

Cześć,

Chcę zrozumieć jedną sprawę z wysyłkami, która regularnie obniża mi jakość sprzedaży.

Deklaruję wysyłkę w ciągu 1 dnia. Zawsze ten termin dotrzymuję.

Nie dostaję punktów w "szybka wysyłka" bo wysyłki są nadawane w ciągu 1 dnia i zgodnie z tym co wyświetla się przy zakupie, a żeby dostać punkty muszą być nadane tego samego dnia. Przez jakiś czas nadawałam tego samego dnia, ale wtedy automat przeliczył czas i sam zmienił 1 dzień na ten sam dzień. Jak paczka  wpadła w środę o 12:00 to pokazywał, że wysyłka w środę i dostawa w czwartek. Jak już kurier nie odebrał paczki bo przekroczona była godzina graniczna to dostałam punkty ujemne w "wysyłka w terminie".

To jest błędne koło. Nadaję zgodnie z deklaracją to źle, bo nie tego samego dnia. Nadaję szybciej, tego samego dnia to też źle bo czasami kurier nie odbierze i już nie jest zgodnie z deklaracją.

Może mi ktoś to logicznie wytłumaczyć jak robić, żeby było dobrze? 🙂

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@PanTrabalski System sam nie zmienia deklarowanego czasu wysyłki, a wuylicza przewidywany czas dostawy na podstawie Twoich wysyłek oraz dostaw. Sugeruję, abyś ustawił sobie godzinę wysyłki tego samego dnia, jeśli wiesz, że kurier przyjeżdża na później o danej godzinie i tylko takie zamówienia wysyłać tego samego dnia, a kolejne już zgodnie z deklaracją, czyli następnego dnia. Dzięki temu system będzie wyświetlał kupującemu przewidywany czas dostawy na następny dzień, tylko dla zamówiń złożonych do wskazanej przez Ciebie godziny granicznej. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów