Cześć,
Chcę zrozumieć jedną sprawę z wysyłkami, która regularnie obniża mi jakość sprzedaży.
Deklaruję wysyłkę w ciągu 1 dnia. Zawsze ten termin dotrzymuję.
Nie dostaję punktów w "szybka wysyłka" bo wysyłki są nadawane w ciągu 1 dnia i zgodnie z tym co wyświetla się przy zakupie, a żeby dostać punkty muszą być nadane tego samego dnia. Przez jakiś czas nadawałam tego samego dnia, ale wtedy automat przeliczył czas i sam zmienił 1 dzień na ten sam dzień. Jak paczka wpadła w środę o 12:00 to pokazywał, że wysyłka w środę i dostawa w czwartek. Jak już kurier nie odebrał paczki bo przekroczona była godzina graniczna to dostałam punkty ujemne w "wysyłka w terminie".
To jest błędne koło. Nadaję zgodnie z deklaracją to źle, bo nie tego samego dnia. Nadaję szybciej, tego samego dnia to też źle bo czasami kurier nie odbierze i już nie jest zgodnie z deklaracją.
Może mi ktoś to logicznie wytłumaczyć jak robić, żeby było dobrze? 🙂
@PanTrabalski System sam nie zmienia deklarowanego czasu wysyłki, a wuylicza przewidywany czas dostawy na podstawie Twoich wysyłek oraz dostaw. Sugeruję, abyś ustawił sobie godzinę wysyłki tego samego dnia, jeśli wiesz, że kurier przyjeżdża na później o danej godzinie i tylko takie zamówienia wysyłać tego samego dnia, a kolejne już zgodnie z deklaracją, czyli następnego dnia. Dzięki temu system będzie wyświetlał kupującemu przewidywany czas dostawy na następny dzień, tylko dla zamówiń złożonych do wskazanej przez Ciebie godziny granicznej.