Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem dziś powiastkę, że moja jakość zleciała z akceptowalnego poziomu. Mam punkty, na minusie, bo…uwaga. Za terminowość odpowiedzi mam -950/20 pkt. Czym zawiniłem? Klient napisał wiadomość (zadaj pyt. sprzedającemu) wieczorem 30.12. Treść wiadomości to: „Proszę o kontakt: nr tel.”
Zadzwoniłem, na następny dzień - mimo, że Sylwester (nawet klient zdziwiony). Rozumiem, że zawiniłem tym, że nie odpisałem: „Dobrze, zadzwonię”. Przecież klient wyraźnie chciał kontaktu tel. bo potrzebował porady.
Allegro! Serio?
@DlaMistrzow_pl, przykro mi z powodu tej sytuacji, natomiast powinieneś odpisać na jego wiadomość. System nie weryfikuje treści wiadomości, a jedynie to, czy udzieliłeś odpowiedzi.
Zwracam uwagę, na coś innego. Zdarzyło się tak, że jest to jedyne pytanie od kupujących w ciągu miesiąca. Tym samym jeden brak odpowiedzi powoduje takie kuriozum jak - 950 pkt. i masakrę całych statystyk. Wnioski pozostawiam dla myślących.
@DlaMistrzow_pl
Cytując Marka Twaina:
"Są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki."
Trzymaj się zasad, jak klient napisze to odpisujesz, jak pozdrowi to tez pozdrawiasz, pamiętaj, ze ty piszesz jako ostatni.
Przy braku odpowiedzi na jedno zapytanie nie spada poniżej akceptowalnej, zapewne więcej rzeczy się do tego przyczyniło.🤔https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/zawieszone-konto/moje-konto-zostalo-zawieszone-ze-wzgledu... Zawiesili konto?
Owszem, spada. System jest tak skonstruowany, ze liczą % nieudzielonych odpowiedzi. Było to jedyne pytanie w ciągu miesiąca i statystyki z super poleciały na -213/1000 w jeden dzień. Konto nie jest zawieszone.
Wszystko już wiesz , do roboty.🙂
Ale jak klient prosi o kontakt telefoniczny to zazwyczaj skutkuje to prośbami o sprzedaż poza allegro. Powinna być możliwość ignorowania takich zapytań. Wpisanie słowa nr. telefonu powinno blokować możliwość wysłania takiego pytania.
Po co to wałkujesz, jak jest zasada ze przechodzisz na zielonym, to nie rozmyślaj dlaczego nie na czerwonym. Chcesz się trzymać logicznego myślenia zamiast odgórnie ustalanej zasady. Większość zapytań z chęcią zakupu poza allegro i tak jest blokowana