Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Luźny post dla umilenia dnia innym sprzedawcom, krótka historia:
Po kilku latach sprzedaży na allegro człowiek myśli że poziom absurdu i patologii obsługi tego portalu przekroczył wszystkie granice i widział już wszystko ale jednak nie...
Prosta sytuacja:
Nadajemy paczki DPD w automacie DPD obok naszego biura (mamy ich bardzo mało - nie opłaca się zamawiać podjazdu). Zgłosiliśmy się do DPD z pytaniem o godzinę graniczną nadania paczek w tym automacie aby zostały one odebrane tego samego dnia. Otrzymaliśmy informację - do 15:00.
Ostatnio po nadaniu paczek przed 15:00 nie zostały one odebrane tego samego dnia - poleciały statystyki.
Dobra, w inpoście się zdarzało że kurier nie odebrał do godziny granicznej - wysyłaliśmy wtedy do allegro prośbę o wykreślenie ze statystyk i nie było żadnego problemu.
Zgłosiliśmy sprawę do allegro załączając screen maila z odpowiedzią DPD. Allegro odrzuca wniosek o wykreślenie przesyłek, powód - DPD nie przyznaje się do błędu (brak odbioru paczek w określonej godzinie nie stanowi opóźnienia w realizacji przesyłek) XD
Pomijając obsługę DPD która z dużym prawdopodobieństwem wącha klej przed rozpatrywaniem wniosków reklamacyjnych, allegro też staje na poziomie odrzucając mój wniosek o wykreślenie przesyłek bo przewoźnik nie przyznaje się do winy 🙂
Kochamy ten portal 💓
@mdfimage Ostatnio po nadaniu paczek przed 15:00
wiesz że jak nadajesz przed 15 to systemy nie przerabiają tego 🙂 sam ostatnio w DPD nadałem 10 minut przed godziną graniczną i kurier dostał zlecenie dopiero na następny dzień 😞
To nie jest mój problem, mam potwierdzenie od przewoźnika - to on nie wywiązuje się z umowy. Etykieta była tworzona o 14:20, nadanie 14:45. Jeśli się nie wyrabia do tej godziny to może ustalić inną.
@mdfimage działam w Twojej sprawie, więc jak tylko zdobędę konkrety, wrócę tutaj do Ciebie.
Absurdu ciąg dalszy 🤡😂
Niestety maile nie są wystarczającym potwierdzeniem odbioru paczek z punktu nadań. Według BOK allegro potrzebne będzie osobiste stawiennictwo kuriera z regionu i podpisanie cyrografu krwią w biurze w Warszawie 🤡
"kto na allegro sprzedawał, ten się w cyrku nie śmieje"
hahahahhahahhaha
@_HolaOla_ błagam uratuj dobre imię pracowników BOK i napraw ten bałagan. Skąd wy bierzecie tych ludzi 😂😂😂
@mdfimage przybywam i zamówienia:
1030cd50-693d-11ef-8c6a-a346aa689448
4cb66120-696c-11ef-b70a-7567b2e8ad5f
są już wykluczone z jakości Twojej sprzedaży. Będzie to widoczne po jutrzejszym przeliczeniu danych. Czy masz jeszcze inne zamówienia z DPD do wykluczenia? Jeśli tak podaj mi proszę ich numery.
Dziękuje za pomoc ❤️
Następne:
4b77e400-6ae8-11ef-8a6c-e907f1f19dd2
@mdfimage dziękuję, oba przekazane już do wykluczenia 🙂
W sprawie skargi dot. tej korespondencji możesz złożyć ją standardowo przez formularz. Będziesz miał tam do wpisania numer korespondencji, do której się odnosi.
@mdfimage te dwa zamówienia, które wysłałeś mi dziś również są już wykluczone 🙂 Nie będą brane pod uwagę w Twoich statystykach po jutrzejszym przeliczeniu danych.
@mdfimage zgodnie co ci wcześniej DPD napisało, że max godzina to 15:00 więc może i o 8 rano odebrać
i tak dobrze bo u mnie kurier zabiera paczki do 10 🙂 wszystko po wychodzi następnego dnia do 10....
Wczoraj nadaliśmy o 14:00, znowu nie odebrał - znowu poleciały statystyki 😞
Wykreślamy DPD z opcji dostaw.
Trzeba mieć margines bezpieczeństwa na te ich godziny graniczne. To tak samo jak urząd miejski jest czynny do 15 to myślisz że jak przyjdziesz o 14:50 to ktoś cię obsłuży ? Tam już wszyscy są ubrani i gotowy do wyjścia. Powinno się minimum 30 minut skracać te deklarowane godziny odbiorów. Jeżeli nie mamy podpisanych umów z kurierem to oni będą olewać te paczkomaty. Im to bez znaczenia takie odbiory nie zależy im bo mało na tym zarabiają. Wolą rozwozić paczki wtedy mają lepszą kasę, a najlepsza jest prowizja z paczek za pobraniem. Ja nadaje inposty w epace i wiem że mimo że mam godzinę graniczną 13:00 to muszę nadać paczki max do 12:30 bo jak przyjadę później to kurier ich nie odbierze.
Allegro nie daje mi się żadnych marginesów jeśli chodzi o moje statystyki, zatem dlaczego ja mam dawać margines na błędy przewoźnika w usłudze "ALLEGRO kurier dpd" i obrywać za nie spadkami jakości sprzedaży ? 🙂
I tak nie wysyłasz paczek do 20 więc jesteś w grupie tych gorszych sprzedawców 🙂
Problem jest w czymś innym. Firmy kurierskie rozumieją nadanie przesyłki inaczej niż Allegro. Dla DPD nadanie przesyłki następuje w chwili zamknięcie drzwi skrytki i od tego czasu liczymy czas dostawy do odbiorcy, który dla usługi DPD Pickup wynosi do 5 dni roboczych.
Natomiast dla Allegro nadanie następuje dopiero po odbiorze przesyłki z punktu, oddziału, automatu itp.