Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kiedy oddajemy zwrot pieniędzy za towar zgłoszony przez klienta- kupującego - jako zwrot, który nie został przez 10 dni nadany
Nie musi być w 10dniach nadany, kupujący ma na odesłanie 14dni od chwili zwrotu, a sprzedający ma 14dni max na zwrot środków.
przepraszam, że tak bezmyślnie strzeliłam te 10 dni, bo faktycznie zwrot był zgłoszony 21 maja tzn że 14 dni minęło wczoraj
Mógł chcieć cię przechytrzyć licząc że wcześniej oddasz kasę a on potem ci prześle byle co w kopercie.
Wg prawa jak został zgłoszony zwrot, odstąpienie od umowy zakupu to przedmiot już nie jest własnością kupującego, są tacy co nie odsyłają, powinni Cie powiadomić o tym, teraz albo oddajesz kasę i nie wiesz czy otrzymasz zwrot albo czekasz co jest niezgodne z prawem i możesz się narazić na np : dyskusję, negatyw itd, więc...?
wg mnie jesli do 14 dni towar nie został nadany to klient się rozmyślił i np sprezentował komuś źle trafiony z rozmiarem zakup
Ok, Twoja decyzja.
Czy mam wydzwaniać do klienta?
Zapytać możesz, nic nie zaszkodzi.🤗
@ArekKarp masz 14 dni , ale Ustawodawca pozostawia Ci furtkę dopuszczając wydłużenie tego czasu do chwili ,aż otrzymasz przesyłkę zwrotną .
Dziękuje. Jeśli jest na to paragraf to super. Warto go udostępnić.
@ArekKarp jest i masz pełne prawo go zastosować .