Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, napisałem już 4 wiadomości na kontakt allegro w sprawie blokady na moim koncie, kiedy otrzymam odpowiedź? Celowo utrudniacie sprzedaż ?
Przecież nie ma co wzywać moderację, nic nie powiedzą,"Mają blokadę" na wypowiedzi w sprawie zawieszeń kont> nie zauważyłeś?😊
@LEW433 jest tak jak piszesz
a nawet gorzej
właśnie wracam po 14 dniowej banicji na tym forum
z powodu jak mniemam naruszenia regulaminu
bo napisałem, że allegro systemowo stosuje taki w/w negatywny schemat działań wobec zablokowanych sprzedawców
ale
jak ma się czuć taki sprzedawca jak @Bimmer_Parts_UK , która po ogólnej informacji
o blokadzie ma czekać na odpowiedź od allegro
mogę ci powróżyć
twoja blokada będzie trwała tydzień
będziesz otrzymywał 1 wiadomość od serwisu dziennie, która będzie
dla Ciebie nic nie znacząca
następnie otrzymasz polecenie zamknięcia pozytywnie, wszystkich trwających
dyskusji - nawet takich gdy ktoś prosi ciebie o fakturę, a po jej otrzymaniu nie zamyka dyskusji
W ciągu 22 lat miałem wielokrotnie blokowane konto na allegro zawsze z bzdurnych powodów (np: nie napisanie "ok" jako ostatni na koniec dyskusji)
lub stosowania polskiego prawa, którego jakoś regulamin allegro nie uwzględniał
(np: klauzule informacyjne w ofercie - jeżeli ktoś jest dłużej na allegro to pamięta zakaz podawania nazwy firmy, która jest tożsama z adresem internetowym)
@Bimmer_Parts_UK mała rada dla Ciebie, stosuj polskie przepisy
poradź się prawnika, składaj reklamacje na działania poza regulaminowe allegro
Jeżeli Twoje oferty i działalność łamały polskie przepisy to je popraw i negocjuj z serwisem -
bo tak robić nie można
Mi odpisują raz na 3 dni...
@Bimmer_Parts_UK poprosiłam o szybszą odpowiedź dla Ciebie, jednak tych informacji może udzielić tylko Dział bezpieczeństwa, więc poczekaj proszę na wiadomość e-mail od nas.
Kiedy otrzymam odpowiedź?
Nadal nie otrzymałem odpowiedzi od Allegro.
@Bimmer_Parts_UK otrzymałeś odpowiedź w sprawie nr 27488702 6 listopada. Następnie kolejnego dnia wysłałeś do nas nową wiadomość.
Dziś poprosiłam o szybszą odpowiedź dla Ciebie, więc poproszę o cierpliwość, otrzymasz ją w wyżej wymienionej sprawie.
to i tak odpowiedzi co 2 dni...
A tutaj potraficie odpisać w ciągu 30 minut
@Bimmer_Parts_UK rozumiem, jednak nie mam wpływu na czas odpowiedzi innych działów w Allegro, a decyzję w sprawie zdjęcia blokady może podjąć tylko Dział bezpieczeństwa, dlatego muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość.
@Bimmer_Parts_UK wracam z aktualizacją - Twoje konto jest już odblokowane, otrzymałeś też wiadomość na ten temat w sprawie nr 27488702.
Dziękuje dobry człowieku 😉
@Bimmer_Parts_UK mam nadzieję, że sytuacja się nie powtórzy, ale polecam się na przyszłość 🙂