anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kilka pytań o allegro

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

Cześć i czołem 😉

Tak na rozluźnienie piątku bo już mi się znudziły tematy typu nie działa inpost, nie widzę swoich ofert....

Co dziś was zdenerwowało na allegro?

Co sądzicie o wejściu allegro na giełdę?

Czy obecny spadek sprzedaży jest spowodowany celowym zaniżaniem akcji allegro podczas wejścia?

oznacz moderatorów
38 ODPOWIEDZI 38

kostas11
#21 Demiurg#

Co dziś was zdenerwowało na allegro?

Nic wszystko śmiga jak nalezy 🙂

Co sądzicie o wejściu allegro na giełdę?

Super będzie nowy właściciel, wyciśnie z nas ile się da i sprzeda dalej 🙂

Czy obecny spadek sprzedaży jest spowodowany celowym zaniżaniem akcji allegro podczas wejścia?

Mi nie spada sprzedaż, myślę że nie mają powodu zaniżania akcji 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

@kostas11  taki piątek to stracony piątek 😞 na nic nie można ponarzekać itd. 😞 hahahahahaha

oznacz moderatorów

absolut2005
#9 Pomysłodawca#

"Super będzie nowy właściciel, wyciśnie z nas ile się da i sprzeda dalej "

....nie, właściciel będzie ten sam, po prostu szukają "jeleni" którzy za grubą kasę kupią mały kawałek toru, wycena zawyżona, będzie jak z Play-em, zarobi allegro i pracownicy (dostaną w akcjach po 10tyś)

oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

@kostas11 a tak na marginesie mówię tu o ogóle, większość sprzedawców tego nie odczuwa bo jest to proporcjonalnie mała skala jednostki 

oznacz moderatorów

ACCURON
#13 Ambasador#

tycz

oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

Jeżeli miało być "ty" to dziękuję za komplement 😉 

oznacz moderatorów

ACCURON
#13 Ambasador#

to nie to

oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

w takim razie nie zrozumiałem i nie rozumiem nadal. Ale ok 😉

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@ACCURON  swoją drogą, fajnie by było gdybyś jakiś słownik podrzucił😁 może coś ciekawego mówisz, tylko nikt nie wie, co😁

oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

@konto zamknięte na ciebie zawsze można liczyć 😄 i humor poprawiony

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@TOPe-commerce a co, nawymyślałam ci kiedyś?🤔 Jeśli tak, to sorry, musiałeś sobie zasłużyć 😇

oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

@konto zamknięte nie nie zazwyczaj na innych kontach trzymamy tą samą linię 😉 poza tym zapewne nie byl bym dluzny 😛

oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

Na szczęście dziś nie mam na co narzekać oprócz ledwo działającego InPostu. Jedynie ubolewam nad usunięciem zakładki Transakcje z MS 😞

Zostawię tylko ciekawostkę z pewnego tematu, co do Twojego ostatniego punktu, może w pewnym sensie powiązane 😄

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/uokik-rekordowa-kara-allegro-nieuczciwe-traktowanie-e-sklepow

Chodzi dokładnie o:

DarkStoorM_1-1601035182178.png

Kto wie, może nadal po cichu windują swoje oferty 😄 wcale bym się nie zdziwił...

oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

@DarkStoorM  jakiś czas temu z innego konta którym zarządzam dość ostro poruszałem ten temat, na jednym koncie się tego nie zobaczy ale jeżeli tak jak ja np robię zestawienie 11 TOP10 kont to jest widoczna ewidentne działanie, cały czas z kilkoma innymi firmami zbieramy statystykę aby to móc udowodnić

oznacz moderatorów

Adekpol
#13 Ambasador#

Bycie na szczycie ofert nie jest wyjątkowo trudne, i Allegro doskonale sobie z tego zdaje sprawę i tak też działa, jest to legalne, jednakże generuje duże koszta i trzeba precyzyjne wyliczyć zyski

Edit:

Tyle że oni nie mają na tym kosztów, bo to ich więc dla nich łatwe, dla sprzedawcy koszta

oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

@Adekpol generuje duże koszty? średnio 13-16% ceny produktu na którym jest marża co najmniej 100% a wielu przypadkach 150% względem kosztów produkcyjnych??

oznacz moderatorów

Adekpol
#13 Ambasador#

Co to za branża z marżą 100%, u mnie nie przejdzie ani trochę 😂

oznacz moderatorów

TOPe-commerce
#13 Ambasador#

jeżeli obsługujesz firmy produkcyjne które wchodzą w detal to zarabiasz, jeżeli kupujesz z 5 czy dalszej ręki no to niestety trzeba liczyć

oznacz moderatorów

ACCURON
#13 Ambasador#
oznacz moderatorów