Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Więc mam taki problem, że jako sprzedawca coraz więcej klientów podaje fałszywy numer, lub odmawia jego podania podczas wysyłki do paczkomatu.
Często piszą, że nie mają zamiaru go udostępnić i chronią swoje prywatne dane.
Osobiście sam uważam, że wymóg podania numeru telefonu jest niepotrzebny skoro kody i tak na E-mail przychodzą.
Czy planujecie usunąć ten zbędny wymóg?
Już mnie męczy tłumaczenie Klienom, że mogą podać fałszywy numer i odebrać paczkę przez kod z maila.
Też jestem zdania, że pytanie u takie prywatne dane jak numer są nieodpowiednie.
Ale masakra 😄
Ja mam dodatkowy numer do zakupów i zmieniam go co jakiś czas; przeciętnie co dwa miesiące 😄
Jak dla mnie śmieszny i prosty problem 😉
A nie śmieszne zmieniane ciągłe nr telefonu, masz coś do ukrycia?😃
@milka1234567890 czytaj proszę dokładnie, bardzo dokładnie 🙂 Napisałem przecież "DODATKOWY" numer - główny numer mam od 1997r (od maja jakoś).
Od ponad 10 lat wiekszosc numerów jest w spadku po kimś (np. po pomocy drogowej). Często okres karencji trzy/sześć miesiecy nic nie daje. Dlatego jak na dodatkowym numerze zaczynam mieć za dużo telefonów z ofertą na przedłużenie interesu, kredyt, garnki itp. to karta idzie do śmieci i aktywuję następną.
Jak ktoś nie chce podać numeru potrzebnego do utworzenia etykiety to niech sobie wybiera inną formę dostawy niż ta gdzie jest on niezbędny . Przy wysyłkach kurierskich też trzeba wpisywać numer telefonu dla potrzeb kuriera w razie potrzeby.
masz pełne prawo odmówić wykonania umowy
każdy kij ma 2 końce
kupujący boją że ich dane zostaną wykorzystane do przestępstwa
a sprzedawcy mogą się bać, że ukrywanie danych ma na celu ukrycie namiarów
na nabywcę - np: jego pieniądze pochodzą z przestępstwa
I dyskusja, negatyw może być j co dalej?🤔
Też uważam, że allegro nie powinno wymagać podawania numeru telefonu.
Klienci pewnie nie chcą go podawać, bo wydzwaniają do nich sprzedawcy niezadowoleni z ocen i naciskają na zmianę.
@vonNogay a wystarczy odpalić dodatkową kartę SIM 😄 /roczny koszt utrzymania 9zł/. Telefonu mozna nie odbierac albo wrzucic karte do telefonu ktorego sie nie uzywa.