Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, klient zamówił u mnie towar za 590zł przesyłka pobranie 145zł. Odmówił przyjęcia. Paczka wraca do mnie. Płacę 2x145zł 290zł za wysyłkę. Czy mogę zażądać zwrotu kosztu przesyłki od kupującego ?
"Jeśli Kupujący odstąpi od umowy po wysyłce paczki albo w ogóle nie odstąpi i nie odbierze przesyłki, wówczas może Pan obciążyć Kupującego kosztem przesyłki zwrotnej, jeśli musiał Pan za ten zwrot zapłacić.
Lepiej nie udostępniać pobrań.🤗
ALCkow tak , możesz się domagać pokrycia Twoich strat , ale tylko z powództwa cywilnego , nikt tu Ci więcej nie pomoże , allegro również .
żądać możesz ale jest to walka z wiatrakami - z doświadczenia wiem że bez sądu to tu nic się nie wskóra - sory, taki mamy klimat 😉
@ALCkow Możesz zażądać tylko zwrotu kosztu przesyłki zwrotnej, o ile kupujący odstąpi od umowy. Jeśli to zrobi, oddaj mu cenę towaru + koszt wysyłki do niego.
Chyba oddaj mu cenę towaru, a koszt wysyłki odlicz na poczet kosztu przesyłki zwrotnej.
@Kaliope_Brzeg oddać kase z nieodebranej pobraniowej ???? Ja tam nie oddaje 😉
@_Likos_ 🤣🤣 Ale wtopa.
@Kaliope_Brzeg oj tam wtopa, po prostu coś zabawnego na koniec cięzkiego dnia 🙂 Przynajmniej można sie uśmiechnąć 🙂
_Likos_ jak widzisz są sprzedawcy i SUPERSPRZEDAWCY jak np . Kaliope_Brzeg
@mdrogeria Baaaa, się wie 😂
@Kaliope_Brzeg Nie. Oddaj mu cenę towaru + koszt przesyłki do niego. O zwrot kosztów powrotu paczki może się upomnieć lub odliczyć ją od zwracanego kosztu towaru + kosztu wysyłki do kupującego.
Możesz zażądać tylko zwrotu kosztu przesyłki zwrotnej, o ile kupujący odstąpi od umowy. Jeśli to zrobi, oddaj mu cenę towaru + koszt wysyłki do niego.
jeżeli zapłacił za towar i tylko miał zapłacić za koszt wysyłki (za pobraniem) w co wątpię bo taka przesyłka nie ma żadnego sensu - to walczyła bym na jego miejscu i odliczyła poniesiony koszt od tego co miał oddać, ale skoro paczka była pobraniowa to pewnie była na całość (590+145) więc nie ma czego i z czego odliczać 🙂
Dlatego ja np. nie wysyłam gabarytów za pobraniem gdzie paczka kosztuje ponad 120 zł - klient chce i jest zdecydowany to wpłata na konto i dopiero zaczynam się brać za pakowanie paczki 😉
Takie są realia e-handlu, wiecznie kłody pod nogi i cały czas pod górkę
megii_ss pięknie to ujęłaś 😀
@xyz96 zmień pracę , na prawdę jesteś przemęczona ..