Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Podczas dzisiejszego wystawiania aukcji z "zakończonych" pojawił się jako obowiązkowy parametr numer EAN.
Czy to nie jakaś pomyłka? Dla kategorii biżuteria i zegarki? ozdoby do włosów?
Ja od ponad 25 lat sprzedaję ozdoby do włosów i sztuczną biżuterię i dla 3/4 produktów nie mam tego kodu. Wiele z nich sprowadziłem bardzo dawno temu(nawet w ubiegłym stuleciu) lub kupiłem w firmach które nie istnieją. Towar importowany z Chin był bardzo często jednorazowym wyborem, nie był powtarzany i był bez takich symboli. Nawet dzisiaj nie ma żadnych sensownych oznaczeń na produktach które przychodzą z Chin. Produkty kupione lata temu często są przerabiane na różne sposoby - z naszyjników robione są bransoletki, kolczyki i na odwrót.
Bardzo proszę o informację co robić? Czy to nie pomyłka?
Pozdrawiam
Marian [edycja]
@COCO-MO Podaj proszę dokładne drzewko kategorii. Czy to ta:
Moda- biżuteria i zegarki- biżuteria damska?
Na przykład:
Moda - Biżuteria i Zegarki - Biżuteria damska - Naszyjniki
Moda - Biżuteria i Zegarki - Biżuteria damska - Kolczyki
Moda - Biżuteria i Zegarki - Biżuteria damska - Klipsy
Moda - Biżuteria i Zegarki - Ozdoby do włosów - Opaski
i tak dalej z tych podkategorii.
@COCO-MO Weryfikuję Twoją sprawę z odpowiednim zespołem.
Będę wdzięczny za odpowiedź i wskazówki. Bardzo się martwię, gdyż chciałem zrobić sobie urlop. W takiej sytuacji wyłączenie aukcji - przerwa w sprzedaży- bez tych numerów będzie jednoznaczne z tym, że po urlopie aukcje się nie włączą.
Poza tym, w prawdzie rzadko to robię, przejrzałem oferty na Allegro z mojej branży i doprowadziliście do absurdu, że ten sam produkt spinki, klamry, opaski, a także biżuteria sztuczna damska i męska oferowane są przez kilku sprzedających z różnymi numerami albo bez numerów. Miliardy chińskich produktów zamawianych na Alibabie przypisywane są polskim numerom GTIN. Do czego to ma służyć prócz mnożenia kosztów i pracy? Ja już mam swoje lata, firmę prowadzi moja córka bo mnie ciągłe poprawianie jakości Allegro przerasta. Marzenie ma abyście więcej przychylności kierowali w stronę sprzedawców bo to na nas spadają odpowiedzialność i praca, a na końcu koszty innowacyjnych zamierzeń Allegro.
Nie często narzekam, wiem czym jest handel i zdaję sobie sprawę z tego, że za miejsce do sprzedaży, szczególnie jak jest prestiżowe trzeba płacić, lecz oczekuję jako Państwa klient elementarnego poszanowania.
Pozdrawiam Marian
@COCO-MO Otrzymałam informację, że jest to błąd. Jesteśmy w trakcie naprawiana go.
Przepraszam Cię za tę sytuację i proszę o cierpliwość.
Czy Pani może to potwierdzić że to błąd i w kategorii biżuteria damska nie będziecie wymagać ean?
Cześć, @rosaly-art. Pracujemy już nad przywróceniem możliwości wystawiania ofert we wskazanych kategoriach bez obowiązku uzupełniania kodu EAN. Poprawka najpewniej zostanie wdrożona jutro.