Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czytałem posty i sprawa od kilku lat nie posunęła się do przodu!
Mam zestaw 10 produktów, z których każdy z osobna ma kod EAN. Nie można nadal dodać wielu EAN, aby klient właściwie znajdował ofertę w katalogu. Dodanie dowolnego EAN jest nieprecyzyjne i klient może nie odnaleźć w ten sposób oferty!
Moja kategoria:
@pbwIntra nie jest to dowolny EAN, tworząc zestaw produktowy każdy z produktów w zestawie musi być połączony z katalogiem Allegro, więc kod EAN jest również podany w produktach dodatkowych. Oferta z zestawem wyświetlana jest w kategorii, w której znajduje się produkt główny i to jego parametry są najistotniejsze.
Dziękuję za odpowiedź. Aby uniknąć niezrozumienia, porozmawiajmy na przykładzie.
Oferta nr 14549700562 to sprzedawany przez nas od 30 lat produkt przygotowywany fabrycznie. Gotowy zestaw 10 rolek. Spakowanych razem w pakiet. Każda rolka ma swój GTIN/EAN (jest i może być sprzedawana osobno na innych aukcjach). Wystawiając ofertę 14549700562 na cały zestaw, mogę podać tylko jeden kod GTIN/EAN. Podanie wszystkich numerów nie jest możliwe. Pytanie który z 10 numerów GTIN podać???
Podałem numer GTIN pierwszego widocznego na zdjęciu zestawu produktu - taśmy w kolorze żółto-zielonym 8012066014770.
W efekcie przy dodawaniu oferty (nr 14550111689) z tym produktem, jako pojedynczego koloru, nie mogę go połączyć z katalogiem. System nie pozwala, bo numer GTIN 8012066014770 jest przypisany w katalogu do zestawu kolorów. W efekcie oferta 14550111689 nie może być połączona z katalogiem.
Jak więc wystawić poprawnie oferty na zestaw kolorów i oferty na kolory i jak połączyć je z katalogiem (przez katalog rozumiem zbiór produktów z unikalnymi kodami GTIN)?
Nie znajduję opcji w stylu "dodaj wiele nr GTIN..."
@pbwIntra W takim wypadku zestaw powinien posiadać odrębny numer EAN, który należy identyfikuje cały zestaw, a nie jeden z jego produktów. Monika opisywała inny przypadek - gdybyś wystawił każdą z taśm osobno i chciał je połączyć w zestaw.
Producent Scapa nie widzi potrzeby i nie nadaje nr GTIN/EAN dla zestawu.
Producent może nie widzieć potrzeby - ale allegro wie lepiej od producenta 🙂
Ja dostałem odpowiedź, że jeśli producent chce aby jego produkty były sprzedawane na Allegro, to musi nadać nr GTIN/EAN. Kurtyna.