anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koniec sprzedaży na AL?

amibis
#10 Popularyzator#

Nie wiem czy u innych jest tak samo, ale u mnie sprzedaż na AL skończyła się tak w połowie czerwca. To już chyba będzie koniec. Czyżby skutek dyrektywy?

oznacz moderatorów
34 ODPOWIEDZI 34

q3qPL
#13 Ambasador#

Co przez to rozumiesz? Rozwiń 🙂

oznacz moderatorów

amibis
#10 Popularyzator#

To że mój asortyment nie uległ zmianie a zainteresowanych zakupem już nie ma.

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

Kolego, sprzedajesz płyty cd/dvd gdzie przykładowo ja nie widziałem cdromu od 10 lat...
Klientów może poszukaj poza allegro, polecam komendy, sądy czy prokuratury gdzie tam dalej żyją w średniowieczu 😄

oznacz moderatorów

amibis
#10 Popularyzator#

To nie jest mój jedyny asortyment jaki oferuję do sprzedaży. 

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

A to przepraszam, oceniłem po koncie, z którego piszesz.
Tak jak wspomniałem dalej w wątku, poszukaj innych kanałów sprzedaży, może nie chodzi o to, żeby od razu zmienić portal ale rozszerzyć pole działań.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Ilość negatywnych zmian i utrudnień, powolne wykańczanie sprzedawców i rzucanie kłody pod nogi kupującym - czyli zagłada portalu dla wszystkich. Zostanie tu sklep Allegro i Chińczycy oraz kilka korporacji z milionowymi budżetami.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

idziemy stąd .....klienci pójdą za nami  ,to w końcu my tworzymy ten klimat uwielbiany przez kupujących 

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

Nie jestem tutaj po stronie allegro w żadnym wypadku ale to ich firma i ich sprawa jakie zmiany wprowadzają. Oczywiście twierdzenie iż konsultują zmiany ze sprzedawcami, sugerują się ich opinią itd. to mylne złudzenie wspólnego tworzenia serwisu.

Wątpię, że głównym problemem są zmiany. Problem mają tylko sprzedawcy, którzy w 100% ukierunkowali sprzedaż przez portal allegro. Nikt przecież nie zabronił wam sprzedaży u konkurencji czy chociażby stworzenia własnego sklepu/marki.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

@q3qPL Spokojnie. Mamy sklep na własnym WWW, mamy konta na innych portalach, ale do ALE mamy sentyment. Zniszczyć coś tak fajnego kiedyś.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

I brawo, szanuję za takie podejście do biznesu. Faktycznie, allegro z roku na rok staje się (przynajmniej dla mnie) gorszym miejscem 😞

oznacz moderatorów

amibis
#10 Popularyzator#

Proszę, nie pomyśl że napiszę to złośliwie, ale w takim razi co Ty tu robisz? Zaglądasz tak z ciekawości? Masz dużo wolnego czasu?

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

@amibis już wyjaśniam.

Mamy takie dni, że wpadnie nam faktura na kilka palet towaru o wartości nowej Skody.

Wiesz, jakie firmy dokonują takich zakupów ? Duże i bogate.

Wiesz, że kilka lat temu zamawiali u nas poprzez Allegro kupując po 50, 100 szt i więcej. ?

Później zostali stałym odbiorcą.

Liczę, że dobre indeksowanie po numerach części, dobre pozycjonowanie da nam w przyszłości jeszcze kilku takich klientów.

Tak - dla nas Allegro to forma reklamy, marketingu, pozycjonowania i zdobycia kontraktów dla użytkowników google, którzy z całej europy dostają link właśnie do Allegro. Allegro ma dobre skrypty indeksowania.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem.

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

@brakestop i dokładnie tak powinno się podchodzić do allegro. BRAWO!

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

@brakestop Jeszcze tak słowem wtrącenia, znalazłem wasz sklep i wiem, że jak już coś działa to można to zostawić ale korzystanie z gotowych rozwiązań sklepowych nie zawsze jest efektywne. Wygląd też nie przyciąga chociaż to już kwestia indywidualna. Jakbyś chciał - oczywiście za darmo, kilka sugestii, daj znać. Nie będę pisał prywatnych wiadomości bo nie chcę się narzucać 🙂

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

@q3qPL Pracujemy na Subiekt GT i jego synchronizator podpięty jest do stanowiska sprzedaży. Co 6 minut synchronizuje stany magazynowe, a one są najważniejsze dla naszych kupujących. Ich interesuje czy za 8 minut będzie 120 szt czy 540 szt. Reszta nie jest ważna.

Kupujący z Danii, NIemiec, Włoch wbijają w google nr części i dostają informację natychmiast i stan ilościowy. I to akurat działa doskonale. Ale pogadać zawsze można 😉

nr części, gdzie tylko my mamy:

7185976

na Allegro jedyni

w PL jedyni

Nie ma tej części nawet serwis autoryzowany i takich przykładów mamy więcej.

Pozdrawiam Cię.

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

@brakestop pod którym numerem mogę Cię złapać? Widzę 3 na stronie 😄

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Pod każdym, ale jutro. Uciekam bo burza idzie i znów zaleje ulice.

Hey

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@amibis tak , jeszcze tu jestem , bo szanuję klienta wypracowanego na tym portalu  ,ale już jakiś czas temu przestałem w to inwestować i pomału spycham na margines swojej działalności . Dzięki allegro przez lata osiągnąłem swój cel .... i tu urwę swój wątek .

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Trafiony, zatopiony. Szuka czegoś na podstawie czego można by zakapować kogokolwiek, a jak znajdzie do zakapuje.  Jeleń i skarżypyta, jeżeli wiesz o czym piszę.

oznacz moderatorów