anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koniec sprzedaży na AL?

amibis
#10 Popularyzator#

Nie wiem czy u innych jest tak samo, ale u mnie sprzedaż na AL skończyła się tak w połowie czerwca. To już chyba będzie koniec. Czyżby skutek dyrektywy?

oznacz moderatorów
34 ODPOWIEDZI 34

mdrogeria
#21 Demiurg#

@q3qPL tak , masz trację  ,ale nie zgadzam się z jednym - allegro nie jest obowiązkowe ani dla kupujących , ani dla sprzedawców .

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

@mdrogeria dokładnie to napisałem, allegro nie jest obowiązkiem, allegro stało się tylko wyznacznikiem gwarancji bezpiecznych transakcji dla kupujących. I to ... tyle.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@q3qPL co z tego ,że cyt ,,allegro stało się tylko wyznacznikiem gwarancji bezpiecznych transakcji dla kupujących,, jak zmierzają do tego , aby w ofercie były tylko / napiszę po branży / Garnieły , Lorelaje i Niveły pałętające się pomiędzy majtkami ,a skarpetkami w biedrach i lidrachy .

oznacz moderatorów

q3qPL
#13 Ambasador#

@mdrogeria no i tu masz rację

oznacz moderatorów

amibis
#10 Popularyzator#

Oj nie! Widzę ofertę że hej!

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@amibis to łap szybko , bo może sprzedawca jak wielu z nas jest już na skraju wytrzymałości 

oznacz moderatorów

amibis
#10 Popularyzator#

Tym samym rozumiesz że na sprzedaż nie narzekasz i nie zaobserwowałeś niższej jak przed miesiącami sprzedaży.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

@amibis ilość transakcji Allegro drastycznie spadła, dlatego mam czas pogadać sobie z Wami.

Inne transakcje drukuję i ktoś inny towar składa i pakuje 😉

Naprawdę chciałbym mieć tak z 10x lub 30x więcej dziennie.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@amibis nie to miałem na myśli bo sprzedaż na allegro upada  ,dzieje się to pomału  ,ale sukcesywnie od dłuższego czasu ,,,,,, nie pytaj o cej jaki osiągnąłem .

oznacz moderatorów

OMT2
#9 Pomysłodawca#

Daj pomysł gdzie.

oznacz moderatorów

wayne55
#10 Popularyzator#

Allegro na siłę wprowadziło grupowanie ofert (które działa błędnie) i automatycznie zniknęły wszystkie oferty z Allegro Lokalnie (trzeba klikać "zobacz podobne" przy jakichś losowych niepowiązanych rzeczach, więc nikt nie klika), tylko nieliczny odsetek kont, który może rozłączyć oferty widzi też ofert z AL. Potwierdzam to co piszesz, zainteresowanie/ilość zapytań spadło o jakieś 90-95%. Zresztą niedługo nie będzie w ogóle ofert z AL na Allegro w wyszukiwaniu od 1 października, także obojętne czy jest to grupowanie ofert czy nie, to już całkowity gwóźdź do trumny AL. Powoli przenoszę się na inny portal, szkoda, bo tutaj wystawiało się szybciej i łatwiej, strona działała szybciej, więcej zdjęć itd. Ale niestety, skoro nie ma najważniejszego tj zasięgu - to czas się pożegnać. 

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Dyrektywa raczej odstraszy sprzedawców, nie kupujących.

Wiele rzeczy t.j. ksiazki, płyty, ciuchy sie na allegro lokalnie kiepsko sprzedaje.

oznacz moderatorów

DiKey91
#10 Popularyzator#

Sama dyrektywa owszem odstrasza sprzedawców, ale wiele innych "dobrodziejstw" odstrasza i zniechęca też kupujących. Jak wkrótce wygaśnie mój Smart to na pewno go nie wykupię ponownie, zakupy ograniczam również do zera.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@DiKey91 Szczerze to uważam, że jak taka duża korporacja jak allegro wprowadza jakieś zmiany to poparte są one jakimiś badaniami i z niemal całkowitą pewnością przyniesie im to zysk, czyli zwiększy liczbę kupujących. Mi, albo Tobie się ich zmiany mogą nie podobać, ale jesteśmy w mniejszości i serwis jest "robiony" pod innego, bardziej typowego klienta.

oznacz moderatorów

Alegoria24_pl
#10 Popularyzator#

myślałeś może o stand-upie?

oznacz moderatorów