Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na Allegro jestem od ponad 20 lat, a od kilkunastu miesięcy mam konto firmowe.
Wszystko było zweryfikowane, łącznie z PayU.
Kilkanaście dni temu otrzymałem informację od PayU, że niby nie dostali niezbędnych dokumentów do okresowej weryfikacji. Jest to śmieszne, bo sprawdziłem w spamie i żadnego maila wcześniej od nich nie dostałem, że coś ode mnie chcą.
Nadal mogę wypłacać pieniądze za sprzedaż, ale jak nie dostaną dokumentu tożsamości, to nie będę mógł sprzedawać na Allegro, tak mi napisali.
Poniżej wklejam treść maila i mam im przesłać dokument tożsamości przez Allegro.
Cytuję: "By to zrobić wystarczy, że zalogujesz się do swojego konta Allegro i w części PayU klikniesz „przejdź do PayU”. Załącz zdjęcie swojego dokumentu tożsamości i wyślij do weryfikacji. Gotowe!"
No i teraz tak...
Wchodzę do Sales center, dalej w finanse i ustawienia wypłat i tam nic nie ma. Nie ma żadnego "przejdź do PayU". Nie ma również w ogóle opcji, żeby wgrywać i przesłać pliki, bo taka opcja była, ale jedynie na początku przy zakładaniu konta, gdy robiło się pierwszą weryfikację.
W związku z tym proszę pracownika, żeby wkleił tu screena, gdzie to się znajduje.
Jeśli jednak nie ma takiej opcji, to proszę napisać wprost, że PayU w swoim mailu napisało brednie.
Kolejne pytanie. Jeśli nie ma takiej opcji, to jakim kanałem mam dostarczyć zdjęcie do PayU?
..............................................
Drogi Użytkowniku,
W związku z tym, że w dalszym ciągu nie otrzymaliśmy od Ciebie dokumentów, które są niezbędne do przeprowadzenia przez operatora płatności PayU okresowej weryfikacji oraz aktualizacji Twoich danych* informujemy, że PayU nie będzie mogło dłużej świadczyć dla Ciebie usług w ramach serwisu Allegro.
W załączeniu do niniejszej wiadomości przesyłamy Wypowiedzenie umowy o świadczenie usług płatniczych przez PayU. W praktyce oznacza to dla Ciebie, że po upływie 2 miesięcy od tego momentu nie będziesz mógł korzystać z usług PayU jako Sprzedawca, czyli przyjmować wpłat od kupujących, gdy dokonujesz sprzedaży w serwisie Allegro. W dalszym ciągu będziesz mógł korzystać zarówno z serwisu Allegro, jak i z usług PayU jako Kupujący.
W ciągu najbliższych 2 miesięcy możesz jeszcze dokonać niezbędnej weryfikacji – prześlij zdjęcie lub skan swojego dokumentu tożsamości: dowodu osobistego albo paszportu. Wówczas przesłane wypowiedzenie zostanie anulowane.
By to zrobić wystarczy, że zalogujesz się do swojego konta Allegro i w części PayU klikniesz „przejdź do PayU”. Załącz zdjęcie swojego dokumentu tożsamości i wyślij do weryfikacji. Gotowe!
Wszelkie zgromadzone na Twoim koncie środki zostaną wypłacone wraz z zakończeniem okresu wypowiedzenia. W każdej chwili możesz też dokończyć proces weryfikacji i samodzielnie dokonać wypłaty.
Jeżeli po upływie 2 miesięcy będziesz chciał ponownie skorzystać z możliwości dokonywania sprzedaży w serwisie Allegro za pośrednictwem PayU, wymagać to będzie ponownej rejestracji w serwisie oraz ukończenia procedury weryfikacyjnej.
@-Quantix- jeśli nie możesz przesłać tych dokumentów przez wskazany formularz, prześlij je proszę przez formularz kontaktowy: https://allegro.pl/pomoc/kontakt - w zgłoszeniu napisz tylko proszę o jaką weryfikację dokładnie chodzi.
Proszę Pani,
"jeśli nie możesz przesłać tych dokumentów przez wskazany formularz"
Jeśli byłby taki formularz, to by je przesłał. Czy jest taki formularz, w którym można dołączyć pliki?
"prześlij je proszę przez formularz kontaktowy: https://allegro.pl/pomoc/kontakt - w zgłoszeniu napisz tylko proszę o jaką weryfikację dokładnie chodzi. "
Jak mam je przesłać, skoro w formularzu kontaktowym nie można dołączać plików? Nie widzę takiej opcji.
@-Quantix- Proszę wysłać zgłoszenie przez formularz wskazany przez Olę. Dostanie Pan wiadomość o zarejestrowaniu zgłoszenia i w odpowiedzi na tę wiadomość będzie Pan mógł przesłać maila z załącznikami.
@-Quantix- wybierz formę kontaktu Wyślij przez e-mail i załączniki wrzuć tutaj
OK, pomogło to co wstawił Kogiel, czyli było trzeba najpierw olać odpowiedź bota (jak kliknąłem "wybierz sposób kontaktu" to wyboru nie było, a wyskoczyło okno z odpowiedzią bota) i wybrać ręcznie czego temat dotyczy.
Foty przesłane, zobaczymy co będzie dalej.
Dostałem informację od Allegro, że to błąd PayU i po 2 miesiącach mam dostać automatycznego maila o wycofaniu wypowiedzenia. Mam nadzieję, że tak będzie.