anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kopiowanie opisów aukcji, ofert - jak z tym walczyć ?

megii_ss
#12 Orędownik#

Gdy ktoś coś kupi ode mnie, lubię sprawdzić czy kupujący nie prowadzi sprzedaży - może coś wpadnie w oko, i tak zauważyłam niejednokrotnie skopiowane opisy mmoich ofert, jota w jotę co do przecinka. 
Niemożliwe jest aby ten ktoś to sam wymyślił bo to ja pisałam opisy, formułki itd. mam zapisane stare aukcje więc dowód mam niezbity że to moje o koniec 😉

Idzie w jakikolwiek sposób wywlaczyć zmianę opisu oferty od złodziejaszka ?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

TATLOK
#15 Entuzjasta#

Zauważyłem, że spośród wielu jak nie wszystkie oferty, zdjęcia główne produktów nie są u Ciebie megii_ss przedstawione na białym tle. Czy nie grozi już za to zamykanie ofert? Pytam, gdyż wiem że kiedyś wymóg taki był, a jeśli się zmieniło to też bym chciał dokonać zmian. Bo widzisz jeśli przedstawiam zdjęcie na białym tle jak wymaga tego Allegro, to klienci twierdzą że to zdjęcie "poglądowe" zamiast realne - utarło się takie dziadostwo pomimo że przedstawiam zdjęcie dokładnie tego samego produktu, ale dla nich to powód do niezgodności z opisem ?!

oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik#

przeczytaj regulamin, co i kiedy powinno być na białym tle 😉
tam jest wszystko opisane 😉

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

Problem stary jak same Allegro - i praktycznie nierozwiązywalny. Dawno, dawno temu było kilku opiekunów kategorii, który znali się na rzeczy, i reagowali na szczególnie chamskie złodziejstwo. Ale dziś już nikt taki tu nie pracuje, więc na nic nie licz.

oznacz moderatorów

RLis
#10 Popularyzator#

po zgłoszeniu takiego faktu (gość mi skopiował foto i lwią część opisu) jedyna odpowiedź to "nasze systemy tego nie potwierdzają" a jak mi się to nie podoba, to mogę sobie iść do sądu

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

Zawsze możesz iść do prokuratury z wydrukowanymi screenshotami 🙂

oznacz moderatorów