anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszt nieodebranej przesyłki pobraniowej z Czech - towar drukowany na zamówienie

figurkowo_com_pl
#8 Zapaleniec#

Witam,

Ze względu na zmuszenie mnie do włączenia funkcji pobrania przez allegro pod groźbą utraty statusu smart, pojawiają mi się jednostkowe przypadki nieodebranych przesyłek. W moim przypadku wykonuję towar na zamówienie, w momencie zamówienia go przez klienta. Generuje to koszty, których nie ponosiłbym w przypadku kiedy nie musiałbym uruchamiać funkcji pobrania. Nie dość że płacę za przesyłkę w te i z powrotem to zostaję z produktem. Co w takiej sytuacji ? Nie do końca jestem w stanie zrozumieć czemu ja jako sprzedający mam być zmuszany do czegokolwiek. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Ponieważ Allegro sobie tak wymyśliło, każdy powinien mieć wybór a tu nie ma.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@figurkowo_com_pl Czy możesz doprecyzować, w jaki sposób Cię do tego zmuszamy?

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

figurkowo_com_pl
#8 Zapaleniec#

"1 października wprowadzimy nowy warunek oznaczenia Smart! na allegro․cz i allegro․sk: Twoje oferty na tych rynkach będą Smart!, jeśli udostępnisz w nich co najmniej jedną metodę dostawy z płatnością przy odbiorze. Dodaj je do swoich cenników jednym kliknięciem!"

To nie jest pośrednie zmuszanie do wysyłki pobraniowej? Bez tego utracę status smart swoich ofert.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@figurkowo_com_pl Korzystając z naszej platformy, akceptujesz nasz regulamin, zatem do niczego tutaj nie zmuszamy. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

figurkowo_com_pl
#8 Zapaleniec#

Pozostawię to w takim razie bez odpowiedzi 🙂 bardzo podoba mi się podejście supportu do zmiany "reguł gry w trakcie rozgrywki".

Miłego dnia życzę.

oznacz moderatorów