Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy może ktoś zna temat na jakiej podstawię allegro zabiera kase za nieprawidłowy podany gabaryt paczkomatu przecież to należy do firmy kurierskie inpost i nie ma mozliwosci sie odwołac od tej kary
@firma-darwikGdzie to masz doliczone ? W rachunkach Allegro ?
tak w rachunkach allegro już mnie chce szlag trwić podaje gabaryt b i dostaje kare za zmiane z A na B a przecież podałem B wielu allegrowiczów nie sprawdza za co płaci rachunki do allegro i nie są swiadomi ze mają dopłaty za poczkomaty
@firma-darwik dostałeś jakąś informację o tym, czy tak przypadkiem znalazłeś w rachunkach ? Aż muszę sprawdzić swoje 🙂
wejdz moje konto i rozliczenia z alegro i paskiem w dół i jest wykaż zabranych prowizji od każdej sprzedaży
@firma-darwik a wklej jak to jest opisane w tej zakładce . Prowizja to prowizja .
ta kwota czyli 3.68 jest w prowizjach z opisem INPOST DOPŁATY -- DOPŁATA ZA WERYFIKACJE PACZKI I ZMIANA GABARYTU allegro sprzedających ma za nic a kupujących za ludzi z klasą
@firma-darwik tu znalazłam informację o tych dopłatach . Piszą, że doliczają też jak wybierzesz gabaryt za duży . No trochę jaja. Trzeba lepiej mierzyć przesyłki i dobierać gabaryt staranniej 🙂
ja wybieram gabaryt idealnie do rozmiaru paczki tylko te wredne kurierzy jak mam gabaryt np B a już te gabaryty są zajęte to wklada do gabarytu C i piszę ze zmiana gabarytu na C i kara ja mam historie drukowanych listów do paczkomatów więc moge to w każdej chwili sprawdzic karę dostaje sie w 15 dniu od wysłki a reklamacje można złożyc w 14 dni od wysłki szkoda pisac i się wk---ać
@firma-darwik zalecam kontakt z inpostem.
już wiele razy to robiłem a efekt jest jeden rozmowa mądrego z głupim bo głupi ma zawsze rację i nic nie ugrałem szkoda czasu
@firma-darwikZłóż reklamację do Allegro. Niech Ci udowodnią, że "rzeczywisty" gabaryt przesyłki był inny od deklarowanego. To od dawna znana sprawa, gdy firmy kurierskie (teraz też Allegro) naliczają tego rodzaju opłaty, ale nie potrafią przedstawić dowodu. Liczą na to, że klient zapłaci bez mrugnięcia okiem. Reklamacja powinna skutkować anulowaniem naliczonych pozycji.
https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=44362df6-b15a-4eac-a24c-c534495b1bda
ja składałem już reklamacje bo mogę wydrukować z histori ponownie list przewozowy z gabarytem np C a kara mam za zmiane z A na C A przecież mam dokument na gabaryt C kiedys wysłałem paczke wielkosci paczki papierosów i dostałem karę o ile pamiętam ok 200 zł bo moja paczka ważyła nie 1 kg jak podałem tylko 120 kg więc pytam ich który kurier podniesie paczke 120 kg i włoży ręcznie do busa
@xyz96 @firma-darwik Ciekawe kto decyduje o tej dopłacie, kurier ? Przejrzałam swoje zakładki i nie przytrafiło mi się ani razu chyba.
tak kurier decyduje i wysyła taką inf do inpostu a oni do allegro m
mój znajomy miał 36 dopłat w jednym miesiącu a powód ze toczył z nimi wojne o jakąś przesyłke to go potraktowali
@firma-darwikKurier nie decyduje, nikt nie decyduje, muszą to udowodnić. Przy nadaniu przesyłki nie było zastrzeżeń. Ciebie nie interesuje, że nikt tego przy nadaniu nie sprawdzał, to oni muszą udowodnić, że gabaryt został przekroczony.
I nie reklamuj w InPost, tylko tam, gdzie Ci wystawiono fakturę.
niestety w sporze z firmami kurierskimi nadający paczki stoi na pozycji przegranej oni nie mają na wypłaty i wymyslają rózne bezprawene dopłaty
gdzie to jest w tych rozliczeniach?
@firma-darwik od ponad roku starannie weryfikujemy wszystkie nasze paczki przed nadaniem (co jest wesołą aktywnością przy <1000 produktów), w razie potrzeby drukujemy nową etykietę jeszcze zanim paczka opuści naszą firmę, na magazynie są szablony żeby móc sprawdzić, czy paczka mieści się w danych wymiarach... a i tak mamy średnio ok. 30 paczek przegabarytowanych i z opłatą.
Na wszystkie składamy reklamacje, również ze zdjęciami oraz wymiarami przedmiotów (jak można kabelek oznaczyć jako gabaryt C to tylko Inpost wie..). Pomocna była również rozmowa z przedstawicielem inpostu u nas w firmie. Przeanalizuj, do czego dokładnie się Inpost czepia w twoim wypadku. Może uda ci się wynegocjować, by np. za zmianę z B na A nie naliczano ci opłaty (chociaż na specyfikacji do faktury będzie to ujęte, ale bez dodatkowych opłat).
Opcji jest sporo, ale to już musisz sam we własnym zakresie kontaktować się z inpostem.