Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć Społeczności Allegro!
Mam pytanie dotyczące blokady mojego konta na 30 dni. Otrzymałem odpowiedź od pracownika Allegro, ale nie do końca rozumiem, co dokładnie było przyczyną zablokowania. W mojej ofercie znajdował się produkt, który według mnie nie jest wyrobem medycznym, ale zostałem poinformowany, że naruszał on regulamin (załącznik nr 1, część I, punkt 44). Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją i mógłby mi pomóc rozszyfrować, co dokładnie w tej ofercie było niezgodne z regulaminem?
Dostałem też informację, że po 30 dniach funkcje konta zostaną przywrócone, ale obawiam się, że mogę ponownie trafić na podobne problemy, jeśli nie zrozumiem, co zrobiłem źle. Oto fragment odpowiedzi, którą otrzymałem:
"Pana konto i widzę, że ograniczyliśmy jego funkcjonalności, ponieważ oferował Pan niedozwolone przedmioty. Oferowane przedmioty naruszały załącznik nr 1, część I, punkt 44: 16097063678. Proszę zapoznać się z regulaminem i nie wystawiać niedozwolonych przedmiotów. Przywrócimy wszystkie funkcje Pana konta automatycznie po 30 dniach."
Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenie? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki!
Pozdrawiam,
A CO TO ZA PRODUKT?
Jak to ustalić z takiej oto wiadomości ?
| ||
|
Odpowiedź pracowników Allegro, na wysłany formularz, można zamknąć w sentencji:
"Zablokowaliśmy Państwa oferty i co nam Państwo zrobią?
Droga Społeczność podpowie co poszło nie tak i jak odzyskać zablokowane oferty... ! 😉
@duszek8 co dokładnie było przedmiotem wskazanej przez Allegro oferty?
Właśnie to staramy się ustalić, podejrzewamy diagnostyczne testy domowe, takie jak test ciążowy, testy kwasowości lub zasadowości cieczy. Czy mniej popularne domowe testy narkotykowe lub diagnostyczne . Pod numerem aukcji 16097063678. nic się już wyświetla.
@duszek8 a dużo miałeś wystawionych ofert? Ivo to za asortyment. Dostałeś e-mail o zakończeniu ofert czy tylko powyższy komunikat? Pytałeś allegro co to za oferty?
Odpowiedź na nasze pytanie o jakie oferty konkretnie im chodzi była następująca.
"Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Zapoznałem się z Pana sprawą dotyczącą nałożonych ograniczeń funkcjonalności konta. Podjęliśmy działania na koncie z powodu oferowania niedozwolonych przedmiotów.
Co to dla Pana oznacza:
- zakończyliśmy wszystkie Pana oferty,
- nie może Pan wystawiać nowych ofert,
- może Pan w dalszym ciągu korzystać z możliwości kupowania na Allegro,
- jeżeli po zdjęciu ograniczenia kolejne Pana działania będą ponownie naruszały Regulamin Allegro, na konto nałożymy bezterminowe ograniczenia bez możliwości zdjęcia.
Co należy zrobić:
- proszę, aby zapoznał się Pan z regulaminem Allegro i nie wystawiał niedozwolonych przedmiotów.
Ograniczenia funkcjonalności z konta zostaną automatycznie zdjęte po 30 dniach.
W przypadku powtórzenia się podobnej sytuacji może dojść do bezterminowego zawieszenia konta w naszym serwisie.
Pozdrawiam
Filip
Zespół Allegro,
Dziękuję za wiadomość.
Wcześniejsze przedstawione warunki podtrzymujemy.
Pozdrawiam
Sylwia
Zespół Allegro
Czy sprzedając te produkty, które sprzedajesz oznaczyłeś na Allegro działaność aptekarską?
Wszystko lege artis , ale jak widać nie z regulaminem Allegro. Tylko co jest nie tak?
Dopytaj o szczegóły
Mnie też usunęli perfum który wg nich był testerem
Tylko że nie był i co odesłali mnie do producenta
Absurd