Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @Allegro_One
po wczorajszej żonglerce - rzecz oczywista, niezapowiedzianej - z podkategoriami w dziale Kultura i rozrywka - muzyka dziś ciąg dalszy z waszymi zmianami: od rana nie można wystawić żadnej aukcji.
kategoria magicznie zmieniła się z Kultura i rozrywka \ Muzyka \ Płyty kompaktowe na Kultura i rozrywka \ Muzyka bez podziału na płyty kompaktowe / winylowe / kasety
Jak widzę problem globalny, nie przybyła ani jedna aukcja na allegro w tej kategorii
Błąd czy kolejna decyzja kreatywnego menadżera chcąca urozmaicić życie sprzedawcom? Oczywiście, w sposób niezapowiedziany???
Potwierdzam problem. Brak płyt winylowych w katalogu, tak jakby wszystkie pozycje nie istniały. Niestety od wczoraj nie mogę nic wystawić nowego. Za to płacę abonament Allegro?
Nie jest to błąd. Zamiast kategorii utworzony został nowy parametr "Nośnik". Należy wybrać odpowiednią wartość z listy:
O ile byłby wcześniejszy komunikat, nie byłby to błąd, bez wiadomości o zmianach odbieram to jako nieprawidłowe działanie serwisu
Dziękuję za 'fantastyczną' komunikację - po wczorajszych zmianach - oczywiście bez komunikatu - zmuszony byłem edytować tysiące swoich aukcji, dziś rano zmuszacie mnie do ponownej edycji tych samych aukcji. A podobno czas jest bezcenny.
Zapraszam do wątku związanego ze zmianami - czy opinia użytkowników nic dla was nie znaczy?
Kategoria muzyka ma w sumie duuużo więcej aukcji niż jej dwie składowe: płyty winylowe i płyty cd. Reszta aukcji gdzieś ginie po drodze. Proszę sprawdzić sumę aukcji przy wyszukiwaniu np Abba.
Mam u Was sklep, gdzie miałem wyróżnione w panelach oferty z winylami, następnie CD, kasety. Wszystko wrzuciliście do jednego wora. To znacznie utrudnia wyszukiwanie klientom płyt, szczególnie na podstronach sklepu.
Zaznaczanie rodzaju nośnika i podkategorii jaki to typ muzyki wrzuciliście na sam dół, co również jest niewygodne.
Te zmiany są tragiczne, tworzą serwis o wiele mniej przyjazny dla użytkownika i przedsiębiorcy.
Zwolniłbym od razu ludzi, którzy to wprowadzili. Czy były jakiekolwiek konsultacje z użytkownikami w tej sprawie? Lata działalności na Allegro i takie niemiłe niespodzianki. Szkoda gadać..... Ogromne rozczarowanie.
W płytach winylowych ciągle wyświetlają się tylko pozycje z Allegro Lokalnie. Proszę wpisać w wyszukiwarkę: Toy Dolls - Nellie The Elephant. Moja aukcja nie wyświetla się. Widać ją w kategorii muzyka natomiast w podkategorii płyty winylowe nie wyświetla się. Proszę o wyjaśnienie.
@muzella Podaj mi numer oferty, o którą chodzi.
14277328052
@muzella Płyta pojawia się jako pierwsza na liście wyszukiwania przy wpisaniu w wyszukiwarkę wskazanej frazy:
https://allegro.pl/listing?string=Toy%20Dolls%20%E2%80%93%20Nellie%20The%20Elephant
Nie jest widoczna w podkategorii Płyty winylowe w związku ze zmianami w drzewku kategorii, o których pisałam wyżej. Zmiany zostały wprowadzone w Allegro.pl. W tej chwili nie dotyczą ofert z Allegro Lokalnie.
Tak płyta pojawia się jako pierwsza, ale po prawej stronie na starym drzewie kategorii po kliknięciu w muzyka pojawia się, że w płytach winylowych jest tylko jedna pozycja - na Allegro Lokalnie co jest bardzo mylące. Mylące to mało powiedziane. Klient widzi jedną, a wczoraj tą samą metodą szukania widział 4 płyty. Tak jak pokazałam na zrzucie ekranu. Czy tak już zostanie?
Potwierdzam sprzedaż siadła od wprowadzonych zmian, klienci mają trudności z wyszukiwaniem odpowiednich kategorii (Kasety, CD Winyle) Również mój sklep się rozwalił miałem podzielone na gatunki muzyczne. Mój skrypt do generowania CSV i wystawiania ofert także nie działa. Muszę go przerobić do nowych wspaniałych niezapowiedzianych zmian. Działacie wszystkim pod górkę.
Dodam jeszcze że allegro jest bardzo innowacyjne w swoich działaniach i stworzyło nowy gatunek muzyczny jak "Zestawy, pakiety", czy ktoś mi jest w stanie wyjaśnić czym się charakteryzuje ten gatunek? Bliżej Jazzu czy Rocka?
Podobnie jak gatunek single.... , które to single od wielu lat są przez Allegro traktowane jako kategoria muzyczna a nie wydawnictwo muzyczne.
W kategorii muzyka, po zaznaczeniu opcji płyty winylowe wyświetlają się tylko oferty z Allegro Lokalnie.
Nie ma też podstawowych parametrów: rozmiar płyty i obroty. Czy ktoś u Was w ogóle ma pojęcie co to jest płyta winylowa?
Tam pracują ludzie, którzy nie mają pojęcia z czym pracują. Zniszczyli mi cały sklep internetowy. Wszystko wymieszane. Tak właśnie wygląda brak kompetencji. Oczywiście jakiś zespół tam siedział i tygodniami myślał, co zrobić, żeby się wykazać, że coś robi. Tak to właśnie wygląda.
A co w takim razie z zapisanymi wyszukiwaniami? Jestem kupującym, i teraz muszę wszystkie redefiniować? Czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie tej zmiany? Bo na ten moment jest więcej minusów - plusa nie znalazłem...
A co z kategorią kasety VHS. Teraz wszystko jest w kategorii filmy. To jest dramat.
Niestety, wszystkie filmy pokazują się w wielkiej kupie. Trzeba na nowo uczyć się drzew i krzaków podkategorii, a raczej kryteriów wyszukiwania z lewej strony ekranu. Kto się rozpędzi i nie domyśli, ten porzuci temat.