Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Klient nie odebrał paczki z paczkomatu . Paczka do mnie wróciła, pisze cały czas do klienta, próbuję się z nim skontaktować ale bezskutecznie . Brak zadeklarowanego zwrotu od tego klienta, brak oświadczenia odstąpienia. Co zrobić w takim przypadku ?
@Pastelka_shop wyznacz jakiś termin na decyzje i zwróć pieniądze.
ok, a co w przypadku gdy klient płacił za koszt przesyłki bez smart, czy wtedy ja ponoszę koszta zwrotu takiej przesyłki z tytułu nie odebrania paczki ? Pierwszy raz mam taką sytuację
Jeżeli nie otrzymasz oświadczenia o odstapieniu, towar jest klienta. Teoretycznie możesz wezwać go do samodzielnego odbioru lub opłacenia kolejnej przesyłki wg cennika, który wyznaczysz, a po upływie terminu na decyzję możesz np.
Dodatkowe poniesione koszty możesz albo potrącić i czekać aż zażąda od Ciebie ich zwrotu, albo nie potrącać i wezwać dodatkowo do zwrotu, ale przed sądem wątpliwa szansa na ich uznanie na Twoją korzyść, po za tym to takie koszty, że polecone więcej od nich kosztują. Najprościej wysłać wiadomość przez Allegro, a jak po miesiącu nadal nie odnajdą ciała, to zwrócić wpłatę i wykorzystać powód do zablokowania.
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-brak-odbioru-zamowienia-i-zaplaty-przez-klienta-co-nalezy-zrobic
Dzięki 🙂