anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący odesłał mi pustą paczkę

Zlotka-bizuteria
#1 Nowicjusz

Hej. Kupujący zgłosił reklamację produktu, zaakceptowałam i zleciłam naprawę, odesłałam towar i nie był zadowolony z naprawy. Przyznałam rację i zgodziłam się na zwrot, wygenerowałam mi etykietę do zwrotu przez InPost. Klient odesłał do mnie paczkę, którą otwierałam kręcąc filmik i w obecności dwóch świadków. Paczka przyszła pusta ! Kupujący się wypiera i trwa dyskusja. Allegro nie chce mi pomóc, chociaż tylko ja posiadam dowody. Odsyła i każe zgłaszać reklamację do InPost. Co mogę zrobić mając tak mocne dowody? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Zlotka-bizuteria Na koncie, z którego piszesz, nie widzę trwającej dyskusji. Podaj mi numer zamówienia, którego dotyczy Twoje zgłoszenie.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Zlotka-bizuteria
#1 Nowicjusz

Nr reklamacji: 2379693/2026

nr zamówienia: nr.: 15323182753

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Zlotka-bizuteria Dziękuję. W dyskusji widzę informację, że ostatecznie zgłosiłaś reklamację w InPoście. W tej sytuacji pozostaje mi zasugerować, żebyś poczekała na odpowiedź przewoźnika w tej sprawie. Bez niej sprawa nie może zostać zakończona.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Zlotka-bizuteria
#1 Nowicjusz

Tak zgłosiłam, ale uważam że nie ma podstaw do tego, ponieważ na moim nagraniu dokładnie widać jak otwieram przesyłkę i rozcinam nożyczkami koperty. Paczka była zapakowana w dwie koperty wypełnione folią i w środku nich woreczek strunowy. A wszystko jeszcze opakowane foliopakiem i zaklejone taśmą. Nie ma fizycznej możliwości żeby cokolwiek wypadło podczas transportu.

oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#11 Animator

Nie musiało wypadać, pracownik przewoźnika mógł sobie przywłaszczyć na jakimś etapie (stąd reklamacja u przewoźnika).

A jak przewoźnik tego nie stwierdzi, to pozostaje kupujący, albo jakiś pośrednik (jeśli kupujący osobiście nie nadawał; albo pomiędzy odbiorem paczki a jej otwarciem).

oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#11 Animator

Zgłosić reklamację do InPost? Bo inaczej skąd ta pewność, że to klient wysłał pustą paczkę.

oznacz moderatorów