Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Drogie Allegro, czas najwyższy aby przebudować widok oferty tak, aby wielkimi literami było widać czas dostawy, bo kupujący najwyraźniej tego nie widzą! Ustawiłem wysyłkę w ciągu 1 dnia za produkty cyfrowe, a kupujący po zakupie po kilku minutach zgłasza zwrot, że mu na czas nie dotarło! Allegro zrób coś z tym, aby nie było więcej takich sytuacji.
@MescotCompany Kupujący może odstąpić od umowy przed wysyłką. W takiej sytuacji należy mu się zwrot całej wpłaty.
Przecież tu nie chodzi o to czy się zwrot należy czy nie tylko o to, że faktycznie informacja o czasie wysyłki jest słabo widoczna. Ostatnio znajoma szukała Ipada i podesłała mi dwie oferty żebym jej doradził - obie miały czas wysylki na chyba 11 lutego 2022... Ta informacja była tak źle widoczna, że laik to po prostu przeoczy.
Dokładnie @komis-bell
allegro powinno przebudować
nie tyle widok ofert
ale podsumowanie zawartej umowy przed zakupem
tzn
prezentować kupującemu obok treści oferty
jej regulamin i czas/sposób dostawy
bo nie tylko czas dostawy jest istotny
a także reszta regulaminu i klauzul informacyjnych przewidzianych
ustawą konsumencką
@MescotCompany
Ustawiłem wysyłkę w ciągu 1 dnia za produkty cyfrowe, a kupujący po zakupie po kilku minutach zgłasza zwrot, że mu na czas nie dotarło! Allegro zrób coś z tym, aby nie było więcej takich sytuacji.
To nie jedyny przypadek, gdy Kupującemu ułatwia się (zamiast go co najmniej przestrzec lub przez należyte algorytmy zapobiec - a przede wszystkim w należyty sposób poinformować o ew. możliwych konsekwencjach złożenia takiego czy innego oświadczenia) popełnienie przestępstwa poświadczenia nieprawdy (a w niektórych przypadkach dodatkowo: przestępstwa wyłudzenia poświadczenia nieprawdy) np. poprzez podanie nieprawdziwych okoliczności mających (lub mogących mieć) skutek prawny (odstąpienie od umowy, reklamacja, zwrot prowizji, etc.).