Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący założył mi dyskusje ze nie dostał FV a allegro zablokowało mi konto. FV była do sciągnięcia w szczegółach zakupu. Przecież to głupie . Rozmawiałem n achacie z Julą [edycja]i napisała mi że tak czasami maja błąd systemu ale nie może mi cofnąć ograniczenia. Przecież to nie jest normalne. Prosze mi z tym pomóc bo jeżeli tak działa system że mam udowadniać że nie jestem wielbłądem to ..... brak mi słów...
@digitalpartner zablokowali bo pewnie nie odpowiedziałeś w terminie , a było tylko załączyć FV w dyskusji .
to prawda ale jak sam szukam FV od sprzedawcy to system Allegro pokazuje mi gdzie ja mogę znależć . Poza tym system allegro posze że kupujący nie dostał FV . Jak nie dostał skoro dostał tego nie rozumiem???
@digitalpartner po co się kopiesz z koniem ? , napisał ,że nie dostał to było mu załączyć tam , gdzie to napisał , przecież ta czynność nie zajmie więcej niż 2 minuty .
@digitalpartner @mdrogeria ohh nie martwcie sie , to dopiero przedbiegi
Jazda to sie zacznie kiedy wejdzie ksef i FV trzeba sobie bedzie z ksefu sciągnąc. Wtedy to dopiero bedzie dyskusji ........
Dlaczego ja mam odpowiadac za to że system jest żle zrobiony ...
@digitalpartner dlatego ,że jesteś przedsiębiorcą i sprzedajesz na allegro , Masz w związku z tym obowiązek zweryfikowania przyczyny oraz odniesienia się do problemu kupującego
a co to Ksefu?
@digitalpartner ano do ksefu to że FV nie bedą wydawane lecz każdy przedsiebiorca bedzie musiał je wstawić do ksef i pobrac z ksef. Z tego co ksiegowa mówiła docelowo ( prawdopodobnie od 2027) nie będzie sie ksiegować Fv numerami nadanymi przez przedsiebiorce lecz numerami ksef. Podobnie przy przelewach za należne Fv bedzie obowiązek używania numerów ksef
Czyli de facto fv które nie przejdą ksefu nie będą uznawane i nikt nie bedzie takowych wydawał ( ( nie dotyczy to FV bez nip) . Wiec co drugi klient allegro bedzie zakładał dyskusje pt. " nie dostałem FV"
Budujące jest to że allegro jako duża firma pierwsze bedzie musiało testować to wszystko wiec szlaki dla sprzedawców zostaną troche przetarte
@_Likos_ też to sobie wyobrażam 🙂
już teraz są jazdy, jak zrobili z idg konsumentów - tam nikt nie panuje nad niczym,
przypadki z tego tygodnia:
- awantura za brak zwrotu bo pracownik nie ma dostępu do szefa firmy jdg i nie może on odstąpić od umowy
- awantura za brak zwrotu bo właściciel firmy ma gdzieś fakt, że faktury i korekty się ksieguje
z ksefem będzie podobnie
do tego teraz nie będzie się brało lewych faktur kosztowych, a będzie się je podrzucało
by zniszczyć konkurencję 🙂
@digitalpartner tak jak napisał mdrogeria nałożone blokada wynika z braku odpowiedzi dla kupującego dyskusji. To, że może pobrać tę fakturę ze szczegółów zakupu, ma tutaj drugorzędne znaczenie, ponieważ powinien otrzymać od Ciebie odpowiedź.
W sprawie zdjęcia blokady skontaktuj się proszę za pomocą formularza, ponieważ decyzję w tej sprawie może podjąć jedynie dział bezpieczeństwa.