anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący zwrócił inny towar niż zakupiony na aukcji.

JOJOmix
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Klientka zakupiła na naszej aukcji garnek emaliowany żeliwny. Towar został sprawdzony przed wysyłką zapakowany i wysłany do klienta. Odbiorca zgłosił zwrot - podając przyczynę „towar nie zgodny…” . Po otwarciu zwrotu okazało się że jest to inny garnek niż wysłaliśmy do klienta- odmówiliśmy wypłaty domagając się zwrotu zakupionego towaru na naszej aukcji - Pani rozpoczęła dyskusję… Allegro stanęło po stronie kupującej - nie interesuje ich faktura zakupu itd. Dla nas jest to próba wyłudzenia. Co mamy zrobić ? Wartość znikoma ok 200 PLN ale mamy pozwolić żeby kupujący wymienił sobie na nasz koszt towar ?  

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@JOJOmix poproszę numer tej dyskusji lub zamówienia, którego dotyczy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

JOJOmix
#7 Wielbiciel

db3d2c50-7db4-11f0-b02d-09484419eed4

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@JOJOmix dziękuję, ale w którym wpisie w tej dyskusji według Ciebie stanęliśmy po stronie kupującej? W jedynej wypowiedzi naszego pracownika poprosił Cię o zdjęcie tego garnka, a kupującej napisał: "Gdy sprzedający zamieści zdjęcie proszę o informację, czy jest to ten, który Pani otrzymała i odesłała finalnie. Następnie zachęcam, aby ponownie kliknęła Pani "poproś Allegro o pomoc"." 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@JOJOmix zamieść w dyskusji nagranie z monitoringu na stanowisku pakowym lub inny na którym widać miejsce pakowania i rozpakowania po sprawie będzie.

oznacz moderatorów

JOJOmix
#7 Wielbiciel

Cześć ,

to kolejna rzecz którą kupię - do tej sytuacji nie była mi potrzebna. Sami z żoną pakujemy przesyłki. 

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@JOJOmix

W takim przypadku możesz rozważyć zgłoszenia sprawy na policji lub w prokuraturze. Takie działanie można zakwalifikować jako próba oszustwa, a to jest przestępstwo bez względu na wartość produktu. 

oznacz moderatorów

hrabiamirek
#9 Pomysłodawca

dzięki za podpowiedz - mądrego aż miło posłuchać 

oznacz moderatorów

ogryz7
#12 Orędownik

Miałem podobnie. klient kupił trzy układy pamięci. Układy były nowe, wszystkie z tej samej partii produkcyjnej. Po jakimś czasie zgłasza zwrot, odsyła układy, ale nie te kupione, tylko stare,  używane, wymontowane ze swoich urządzeń. Oczywiście odmawiam zwrotu wpłaty, on zakłada dyskusję. Przedstawiam zdjęcia moich układów, i tych odesłanych. Co robi allegro? Zwraca mu kasę z Protecta. Na szczęście nie potrącili z mojego salda.

To co dzieje się na tym portalu jest wprost niebywałe! Allegro wspiera tymi działaniami łamanie prawa!

oznacz moderatorów

wayne55
#10 Popularyzator

Były narqołyki, kradli samochody, później w białych rękawiczkach przekręcali na vacie, teraz czekać aż odkryją kolejną żyłę złota na Allegro, szybko łatwo i przyjemnie 😉 oczywiście naszym kosztem, bo skądś trzeba finansować przekrętasów 😉

oznacz moderatorów

hrabiamirek
#9 Pomysłodawca

witam  jestem prywatnym sprzedawcą nie firma wysyłając sprawdzony przedmiot - wiertarkę 100% sprawną  mechanicznie i elektrycznie kupujący rezygnuje z zakupu pisząc że opakowanie było uszkodzone i wiertarka po włączeniu śmierdzi spalenizną i że on już tą spaloną wiertarkę miał wcześniej , moim zdaniem albo ją wymienił na swoją albo zdołał spalić np używając jako mieszadła do betonu . i teraz chce zwrotu kasy jako że dostał sprzęt uszkodzony . allegro staneło po jego stronie czyli zwróć kasę i koniec , to pachnie grubym wałkiem na mój koszt , nie sponsoruje wymian sprzętu choć allegro jest innego zdania [ czyli np kupuję wiertarkę używam ją aż padnie i wołam zwrot kasy na koszt sprzedającego  a allegro to przyklepuje  ] - pozdrawiam 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

problemem nie jest tu działanie użytkownika - można go pogonić prawnie, zgłosić na policję

problemem jest działanie samego allegro - na jakiej podstawie regulaminowej odbywa się wypłata z protecta - allegro przystępuje do długu, którego nie ma

zwrotu przewidzianego prawem nie bo towar nie jest sprzedawcy - w myśl przepisów sprzedawca ma prawo wykonać zwrot gdy jego towar wróci do niego

Czym jest tutaj allegro - paserem, wspólnikiem zbrodni? - zadałem to pytanie tutaj na forum - moderatorka miała wrócić z odpowiedzią - ale jakoś temat stał się niewygodny i brak jest odpowiedzi

oznacz moderatorów