anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier DHL od tygodnia nie odbiera przesyłek – czy ktoś ma podobny problem?

8duszek8
#8 Zapaleniec

Cześć,

od tygodnia mam problem z odbiorem paczek przez kuriera DHL. Zgłoszenia są nadane przez Allegro (Allegro One / DHL), ale kurier się nie pojawia, mimo że status pokazuje „oczekuje na odbiór”. Kontakt z infolinią DHL niewiele pomaga – ciągle słyszę, że „sprawa jest w toku”.

Czy ktoś z Was też ma taki problem z DHL w ostatnich dniach?

Czy Allegro może w takiej sytuacji interweniować lub pomóc w przyspieszeniu odbioru?

Z góry dzięki za wszelkie informacje!

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@8duszek8 przykro mi, ale nie mam dobrych wieści w tej kwestii. Oczywiście możesz skierować prośbę o jego usunięcie do kupującego, ale z naszej strony nie mamy ku temu podstaw. Nie spełnia żadnego z tych warunków oraz nie usuwamy ocen i komentarzy, które kupujący wystawili gdy problemy z dostarczeniem paczki były po stronie przewoźnika.

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

8duszek8
#8 Zapaleniec

Dzień dobry Pani Olu,

rozumiem stanowisko, jednak trudno nam zgodzić się z sytuacją, w której niekompetencja przewoźnika wpływa na ocenę naszej firmy, a my mamy ponosić jej konsekwencje – wizerunkowe i finansowe – bez możliwości realnej obrony - to nie jest partnerstwo, tylko sutenerstwo. Otrzymany negatyw jest dla nas krzywdzący i dyskredytujący, ponieważ dotyczy jakości doręczenia, na którą nie mamy wpływu.

Zgodnie z §7 Rozporządzenia z 26.11.2013 r. protokół szkody jest podstawą pozytywnego rozpatrzenia reklamacji. W tej sytuacji nie został sporządzony.

Nie chcemy eskalować sprawy ani sprawiać problemów, zależy nam jedynie na uczciwej ocenie sytuacji. Stratę jak zwykle pokryjemy. Jednocześnie bardzo prosimy o zwrócenie uwagi na jakość pracy kurierów, zwłaszcza tych realizujących dostawy w ramach usług firmowanych przez Allegro, ponieważ takie sytuacje bezpośrednio wpływają na reputację sprzedawców.

oznacz moderatorów