Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Jak w temacie kurier DPD nie odbiera paczek.
W piątek tj. 24.10.2025 zostały nadane 2 paczki , które zostały odebrane przez kuriera w poniedziałek tj 27.10.2025 (klienci chcą rezygnować bo paczki nie dotarły na czas).
Wczoraj została nadana kolejna paczka tj w dniu 27.10.2025, widzę, że jeszcze nie została odebrana przez kuriera.
Zgłaszałam w sobotę do allegro, zgłaszałam wczoraj do allegro, nie ma odzewu.
Przesyłam numery przesyłek:
Ponadto nie da się wysyłać paczek w paczkomatach /trzeba wozić do punktów nadania ponieważ numery przesyłek generowane nie są wykrywane aplikacjach , wyskakuje cały czas BŁĄD
No niestety, ale teraz Allegro Kurier DPD z AD w nazwie nie można nadać w automatach. Tylko podjazd kuriera lub właśnie punkty. Ale teraz masz darmowy podjazd do nawet 1 paczki w ramach AD. Trochę nieekonomiczne, ale co zrobić =;)
Dzięki za informację, na to wygląda, ze tą kwestie przeoczyłam 😉 . Nadal martwi mnie fakt, że nie odbierają paczek w terminie
@Pastelka_shop zgłosiłam tę sytuację i poprosiłam o interwencję u kuriera z Twojego rejonu, możesz takie zgłoszenia przekazywać nam samodzielnie w tej zakładce, tutaj artykuł na ten temat. Zgłosiłam też zamówienia do wykluczenia z Twojej jakości sprzedaży.
Dziękuje za interwencję . Dziś nadaję kolejną paczkę tez DPD AD07FGMT589TNPMN1 zobaczymy czy ta zostanie odebrana przez kuriera
Dzień dobry
Czy mogę prosić o informację do której godziny kurier odbiera paczki? nadałam 2 kolejne i martwię się, że ich dziś nie odbierze .
Numery przesyłek:
Ostatnio nie da się nadawać paczek w paczkomatach DPD aplikacja w ogóle się nie łączy z z paczkomatami
@Pastelka_shop aplikacja DPD nie zobaczy tych paczek bo są inne numery 🙂
Godziny sprawdzisz tu
| Przewoźnik | Godzina graniczna |
|---|---|
| Allegro One Kurier* | |
| DPD* |
sprawdź godziny w aplikacji mobilnej przewoźnika
|
| DHL* |
punkty odbioru paczek – zależy od kodu pocztowego
podjazd do sprzedającego – zależy od kodu pocztowego |
| ORLEN* | |
| InPost | |
| Poczta Polska |
Aplikacja widzi te numery paczek da się dodać paczkę do aplikacji, ale pod paczkomatem skrytka nie chce się otworzyć , nie łączy się pomimo, ze telefon nie jest połączonym z innymi urządzeniami.
| "DPD* | sprawdź godziny w aplikacji mobilnej przewoźnika" |
Sprawiłam po nadaniu tych paczek w punkcie (bo nie miałam wyjścia) nie wyświetla się godzina graniczna odbioru paczki przez kuriera
Dzień dobry! @Pastelka_shop, przesyłek DPD w ramach Allegro Delivery nie nadasz w automatach DPD, możesz je nadać zamawiając podjazd kuriera albo w punkcie DPD.
Natomiast przesyłki, które tu podałaś to jest Allegro One obsługiwane przez DPD, takie przesyłki możesz nadać w punkcie lub automacie Allegro One albo przekazać kurierowi DPD.
Rozróżnisz je po numerze przesyłki (DPD w ramach Allegro Delivery ma długi numer, a Allegro One obsługiwane przez DPD krótszy) oraz nazwami będzie to Allegro One Box (DPD) lub Allegro One Punkt (DPD) albo Allegro Automat DPD Pickup (AD), Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup (AD), Allegro Kurier DPD (AD).
Możesz sprawdzić godziny graniczne nadania przesyłki dla Allegro One (DPD) tutaj, podając konkretny kod pocztowy nadania.
Dziękuje za pomoc, z tego co widzę moje paczki powinny być jeszcze dziś odebrane przez kuriera.
Dziękuję za dokładne wyjaśnienie
@Pastelka_shop do usług 🙂
Śmiało pisz, gdyby coś jeszcze było niejasne.