anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier DPD nie odbiera paczki/brak wiadomosci z allegro na zgłoszenia

MAMY ROZWIĄZANIE!
Pastelka_shop
#10 Popularyzator

Dzień dobry

Jak w temacie kurier DPD nie odbiera paczek.

W piątek tj. 24.10.2025 zostały nadane 2 paczki , które zostały odebrane przez kuriera w poniedziałek tj 27.10.2025 (klienci chcą rezygnować bo paczki nie dotarły na czas).

Wczoraj została nadana kolejna paczka tj  w dniu 27.10.2025, widzę, że jeszcze nie została odebrana przez kuriera. 

Zgłaszałam w sobotę do allegro, zgłaszałam wczoraj do allegro, nie ma odzewu.

Przesyłam numery przesyłek:

AD060HBM3XP48N09Q

AD09JVHXQGT589B1L

AD0NF11X465WV9HKJ

Ponadto nie da się wysyłać paczek  w paczkomatach /trzeba wozić do punktów nadania ponieważ numery przesyłek generowane nie są wykrywane aplikacjach , wyskakuje cały czas BŁĄD

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
FHANSAR
#11 Animator

No niestety, ale teraz Allegro Kurier DPD z AD w nazwie nie można nadać w automatach. Tylko podjazd kuriera lub właśnie punkty. Ale teraz masz darmowy podjazd do nawet 1 paczki w ramach AD. Trochę nieekonomiczne, ale co zrobić =;)

oznacz moderatorów
Pastelka_shop
#10 Popularyzator

Dzięki za informację, na to wygląda, ze tą kwestie przeoczyłam 😉 . Nadal martwi mnie fakt, że nie odbierają paczek w terminie

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pastelka_shop zgłosiłam tę sytuację i poprosiłam o interwencję u kuriera z Twojego rejonu, możesz takie zgłoszenia przekazywać nam samodzielnie w tej zakładce, tutaj artykuł na ten temat. Zgłosiłam też zamówienia do wykluczenia z Twojej jakości sprzedaży. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Pastelka_shop
#10 Popularyzator

Dziękuje za interwencję . Dziś nadaję kolejną paczkę tez DPD AD07FGMT589TNPMN1 zobaczymy czy ta zostanie odebrana przez kuriera

oznacz moderatorów
Pastelka_shop
#10 Popularyzator

Dzień dobry

Czy mogę prosić o informację do której godziny kurier odbiera paczki? nadałam 2 kolejne i martwię się, że ich dziś nie odbierze . 

Numery przesyłek:

A0030Z3ZA0

A0030YT3V8

Ostatnio nie da się nadawać paczek w paczkomatach DPD aplikacja w ogóle się nie łączy z z paczkomatami

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Pastelka_shop aplikacja DPD nie zobaczy tych paczek bo są inne numery 🙂

Godziny sprawdzisz tu 

Przewoźnik Godzina graniczna
Allegro One Kurier*
DPD*
sprawdź godziny w aplikacji mobilnej przewoźnika
DHL*
punkty odbioru paczek – zależy od kodu pocztowego
podjazd do sprzedającego – zależy od kodu pocztowego
ORLEN*
InPost
Poczta Polska
#10 Popularyzator

Aplikacja widzi te numery paczek da się dodać paczkę do aplikacji, ale pod paczkomatem skrytka nie chce się otworzyć , nie łączy się pomimo, ze telefon nie jest połączonym z innymi urządzeniami.

"DPD*
sprawdź godziny w aplikacji mobilnej przewoźnika"

Sprawiłam po nadaniu tych paczek w punkcie (bo nie miałam wyjścia) nie wyświetla się godzina graniczna odbioru paczki przez kuriera 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dzień dobry! @Pastelka_shop, przesyłek DPD w ramach Allegro Delivery nie nadasz w automatach DPD, możesz je nadać zamawiając podjazd kuriera albo w punkcie DPD.
Natomiast przesyłki, które tu podałaś to jest Allegro One obsługiwane przez DPD, takie przesyłki możesz nadać w punkcie lub automacie Allegro One albo przekazać kurierowi DPD. 
Rozróżnisz je po numerze przesyłki (DPD w ramach Allegro Delivery ma długi numer, a Allegro One obsługiwane przez DPD krótszy) oraz nazwami będzie to Allegro One Box (DPD) lub Allegro One Punkt (DPD) albo Allegro Automat DPD Pickup (AD), Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup (AD), Allegro Kurier DPD (AD).
Możesz sprawdzić godziny graniczne nadania przesyłki dla Allegro One (DPD) tutaj, podając konkretny kod pocztowy nadania.

Monika
oznacz moderatorów
Pastelka_shop
#10 Popularyzator

Dziękuje za pomoc, z tego co widzę moje paczki powinny być jeszcze dziś odebrane przez kuriera. 

Dziękuję za dokładne wyjaśnienie

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pastelka_shop do usług 🙂 
Śmiało pisz, gdyby coś jeszcze było niejasne. 

Monika
oznacz moderatorów
Pastelka_shop
#10 Popularyzator

Witam 

Wracam do Pani ponieważ paczki o których wczoraj pisałam jednak nie zostały odebrane przez kuriera z punku.

Numery przesyłek:

A0030Z3ZA0

A0030YT3V8

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pastelka_shop dziękuję za wiadomość! Zgłosiłam to i poprosiłam o interwencję. 
Jeśli otrzymasz za nie minusowe punkty w jakości sprzedaży, poproszę o informacje, wykluczymy je z Twojej jakości. 

Monika
oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pastelka_shop kurier odebrał przesyłki, te zamówienia nie wpłyną negatywnie na jakość Twojej sprzedaży. 

Monika
oznacz moderatorów