Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, proszę o pomoc.
Dziś powinna zostać doręczona paczka, jednak jest ona w drodze spowrotem do mnie. W historii śledzenia widnieje informacja "odmowa przyjęcia przez klienta". Klient twierdzi, że kuriera nie było, czeka w dalszym ciągu na przesyłkę. Paczka wraca do mnie. Co mam teraz zrobić by nie ponosić za to wszystko kosztów? Jak mogę dowiedzieć się czemu paczka zawraca? Kto zawinił?
Chodzi o przesyłkę nr DPD 1000753750158U
Proszę o pomoc.
dziękuję.
Dzień dobry @KNS-HURT skontaktuj się proszę w tej sprawie z przewoźnikiem. Możesz złożyć w tej sprawie reklamację.
Ty z przewoźnikiem a z kupującym dogadaj się.
@KNS-HURT standardowa procedura w przypadku DPD, jak kurierowi nie po drodze, albo nie lubi adresata, bo i z taką sytuacją się spotkałem. Reklamacja z automatu odrzucona, bo niby jak udowodnić, że jej nie próbował doręczyć. Typowe DPD-owe oszustwo, jak wiele innych stosowanych przez tą firmę, ot chociażby wciskanie kitu, że malutka paczuszka waży 25kg, bo tyle pokazała ich certyfikowana waga 🙂
U DPD to standard. Reklamować sie tego skutecznie nie da.
@KNS-HURT @mikeza czytam Wasze wątki i nadziwić się nie mogę czemu tak uczepiliście się dpd ? Dałedm im tylko 1 szansę , przy drugim ZONK-u natychmast otrzymali rozwiązanie umowy , przyjechał przedstawiciel z pytanie ,, dla czego , jaki powód ? ,, ..... ,, kaprys ,, odpowiedziałem i poprosiłem żeby to była jego ostatnia wizyta u mnie . Teraz mam Inpost / słowa nie potrzebne / Pocztex , owszem co do czasu realizacji mają trochę za uszami , ale sukcesywnie się to poprawia i żadnych dodatkowych kosztów , DHL-kę ocenię na 3+ ,ale kosztów nie nabijają , a przy umiejętnych ustawieniach mało klientów to wybiera , no i oczywiście hegemon wśród przewoźników - ło , którym trudno cokolwiek napisać żeby się nie minęło z prawdą .
@mdrogeria u mnie to raczej względy sentymentalne, mam fajnego kuriera, który mnie obsługuje od lat i przywozi mi dużo paczek dla mnie, przy okazji zabiera te ode mnie. Ale żeby nie było tak różowo to z własnej umowy zrezygnowałem, nie nadaję już indywidualnie, tylko poprzez allegro. Nie wysyłam również pobrań, bo zbyt dużo było kombinacji ze strony DPD z brakiem doręczeń. Reasumując ja mam drobne i małe przesyłki, i na szczęście nie bardzo mogą mi doliczać gabaryty, chociaż ostatnio miałem 3 sztuki malutkich paczuszek policzonych po 25 kg, gdzie nominalnie ważyły może 500g/szt.
@mikeza sentyment ? Po paczki DPD nie przyjeżdża do mnie już z 5 lat , ale przywozili długi czas bo jeden z dostawców w ten sposób dostarczał mi towar , było tak od ładnych paru lat , aż tu jednego dnia , niedawno , e-mail od DHL ,, paczka od .....,, Chyba nie trudno się domyśleć skąd taka zmiana .