Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłam podjazd kuriera inpost po 25paczek (przed godziną graniczną). Kurier długo nie przyjeżdżał. Firme mam w domu prywatnym i cały czas ktoś był w domu. O 17:50 zadzwoniłam i się dowiedziałam że po 15 jeden kurier odrzucil ten podjazd ale inny przejął i przyjedzie. Przekazałam numer kontaktowy do tego odbioru na wypadek gdyby kurier przyjechał dużo, dużo później. O 20 zadzwoniłam ponownie na infolinię i dostałam info że kurier o 17:58 zaznaczył że nikogo nie zastał. Kłamstwo do potęgi bo nawet nie podjechał (do 19:00mąż był cały czas przed domem).
I teraz tak... statystyki jakości sprzedaży mi lecą, bo przesyłki nie nadane w terminie. Zwrot w ramach alleprogres mi przypadnie bo dzisiejsze paczki też nie wyjechały.
Poradzi ktoś jak pisać (tzn co napisać) w reklamacji do inposta? A może warto jakoś do allegro uderzać żeby oni wpłynęli ma inpost. Ja już nawet prosiłam o jakie kolwiek namiary na innego kuriera lub możliwość samodzielnego zawiezienia/podwiezienia paczek ale niestety zlecenie przerzucone na jutro i tyle...
Żadne porady nie przywrócą jakości, ale czy to Allegro nie powinno za to odpowiadać. Oczywiście reklamację musisz składać.🤔
@barwyflory_pl z regulaminu inpost
Operator zapewnia realizację usługi odbioru zgodnie z Regulaminem, odbierając
Przesyłki w danym dniu roboczym pod warunkiem zgłoszenia Operatorowi
Przesyłek do nadania przed godziną 10:00.
W przypadku zgłoszenia odbioru Przesyłek po godzinie 10:00 w danym dniu
Operator może odebrać Przesyłki w następnym dniu roboczym.
To po co godziny graniczne? Najgorsze w tym wszystkim jest to że kurier kłamie po całości. Mógł od razu odrzucic. Gdybym otrzymała takie info to bym nawet nadała na nowo i zawiozła do paczkomatu w centrum miasta który wiem że dość późno opróżniają i chociaż jakość sprzedaży by nie spadła, a dopłatę z alleprogres prawie 8 dyszek bym przebolała. A taka prawda że gdybym o 20 nie zadzwoniła na infolinię to bym nawet do tej pory nie wiedziała że przeniesiono ten odbiór na następny dzień. Maila żadnego nie dostałam. W sumie patrząc na ten fragment regulaminu wiele nie ugram natomiast mam zamiar reklamowac nie sam fakt braku podjazdu, jak klamstwa jakim jest podanie statusu wskazujacego że kurier był A nikogo nie zastał. Czy taka reklamację powinnam pisać do allegro czy inposta?