Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Numer 1: ocena kosztów wysyłki:
Dziś a za wysyłkę kosztującą 5,90 zł dostałem "aż" cztery gwiazdki. Niby nie tragedia, ale właściwie dlaczego? Wszak te same 5,90 zł jest premiowane z góry pięcioma gwiazdkami, jeśli kupujący skorzysta ze Smarta. To właśnie najlepiej pokazuje absurd tej sytuacji: dokładnie ta sama usługa raz jest według Allegro warta bezwarunkowe 5 gwiazdek, a kiedy indziej "co łaska". I w żaden sposób nie zależy to od sprzedawcy, który jest oceniany.
Ciekaw jestem ewentualnej odpowiedzi kogoś a administracji 😎 Bo na mój gust żadnego sensu ani logiki w tym nie ma. A co proponuję? Aby każda wysyłka równa kwocie wymuszonej przez Smart była również premiowana pięcioma gwiazdkami. Chyba każdy się zgodzi, że to jedyne logiczne wyjście.
@TomBanknoterNastępna głupota: Jakość twojej sprzedaży, a w niej: Numery przesyłek uzupełnione w terminie:80,95%
Klienci piszą i proszą, żeby wysłać później lub licytują drugie, kończące się za kilka dni, a Allegro za to mi obniża jakość. Co prawda mam na to totalnie wywalone, ale allegrową głupotą pozostaje.
Klojeny
Od 4 lutego będzie pobierana prowizja od wysyłki - chyba że kupujący wybierze smart
Jeżeli mam aukcje wyróżnione smartem a kupujący wybierze paczkę za pobraniem zapłacę prowizje
Jeżeli mam ceny w smart a kupujący tego nie wykupił też zapłacę prowizje
W zależności od kategorrii zapłacimy prowizje od wysyłki między 2-25%
Moim pomysłem na to jest dodanie szybkiej informacji dla kupującego - drogi kliencie wybrałeś opcję przesyłki z poza smart proszę o dopłatę do wysyłki 15% wysokość prowizji lub nie mogę wysłać Ci tego przedmiotu ponieważ prowizja od przedmiotu oraz wysyłki przekracza wartość przedmiotu . Kup inny przedmiot lub wybierz inny koszt wysyłki - może się uda
A co z tymi, którym z urzędu odebrano smarta? czyli konkretnie co z aptekami, nie mamy smarta a przynajmniej nie powinniśmy go mieć, no bo niedozwolona reklama i kicha, u nas na smarta na kupisz, oceny lecą w dół i sprzedaż leci w dół, oj jak dobrze, ze ja już niedługo wnuki bawić będę.
Zawsze pozostaje sobie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego oni to robią:
a) są pazerni, i chcą wyciągnąć od nas jak najwięcej kasy
b) chcą się pozbyć z Allegro niektórych grup sprzedawców i pewnych asortymentów
c) to wszystko dla naszego dobra
@WREDZIA-W1 Z punktu widzenia szeroko pojętej logiki nie to oczywiście sensu. Ale jest niestety zgodne ze stanem faktycznym 😉 - a wynika z tego, że Allegro wymusza aby wszystko działo się od razu. Kupiłeś, od razu płać. Dostałeś o 2 w nocy wpłatę na PayU? Dyrdaj na pocztę, bo licznik bije.
@TomBanknoter Dlatego należy, dla własnego zdrowia psychicznego, mieć na to wszystko wy...piiip... ne (wymoderowałam se sama)
Wywalone ... Tak jest GRZECZNIE ...
@Saturn_33 Całkiem nie to miałam namyśli 😞 Trzecia literka "j" 🙂
@Saturn_33 Edit: "na myśli" - spacja mi szwankuje.
To se popraw albo kup Nową Klawiature - na Allegro 🙂
@Saturn_33 Na Allegro? No coś Ty??? Mam narażać niewinnych ludzi na koszty?
No tak , masz rację ... Kupisz Klawiaturą za 20 zł a sprzedawca zapłaci 25 zł PROWIZJI ... Lepiej nie krzywdzić Sprzedawcy ... BuChaCha... Lepiej lezeć i NIC nie robic - przynajmniej się nie straci ...
koniecznie ze Smart 😛
@ik-mercado-uk Nie używam tego **piiip**ycznego piii****pip
Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.
Klaudia, możesz mi wierzyć, że teraz jest pełna kultura wypowiedzi. Ale w sumie całe szczęście, że ktoś siedzi i tego pilnuje, bo jakby ludzie nie byli pilnowani i zaczęli pisać szczerze i od serca, co myślą, to większość tekstów składała by się wyłącznie z **piiip**nięć 😉
Nie da się zachować kultury wypowiedzi jeśli odwalacie głupotę za głupotą.
Zignoruje ten ton wypowiedzi po raz ostatni.
@cloudcloud Przyjmuję do wiadomości 🙂 Od tej pory będę wyłącznie pisać: Dobrze mi tu. Tu mi tak dobrze, że...... dobrze mi tak 🙂