anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Marka (opcjonalne) w opisie oferty - marny pomysł, jeszcze gorsze wykonanie

Client:103044357
#9 Pomysłodawca#

Szanowni Państwo.

Można wiedzieć kto wpadł na tak genialny pomysł jak dodawanie OPCJONALNE Marki?

Dodanie KILKUSET pozycji, a tym samym wydłużenie formularza do wystawiania o jakieś 85% + jednoczesne jego zalagowanie to naprawdę pomysł wybitnego umysłu. Nie posiadacie czegoś takiego jak dział kontroli jakości?

Zresztą - o czym my mówimy. Ten serwis schodzi na psy. Teraz tylko będziecie się zwijać szybciej niż w trakcie pandemii. Wasze problemy na giełdzie to NIE jest problem z rynkiem (który cały czas rośnie) tylko problem z durnymi pomysłami, które sukcesywnie wdrażacie... sami sobie jesteście winni.

Tylko dlaczego ktoś ma tracić czas na to?

Skoro opcjonalne - to dlaczego nie można tego ZWINĄĆ? 

I jak już miałbym to zaznaczać - to nie z listy, tylko wolałbym to WPISAĆ. Mam szacunek dla własnego CZASU. O Wasz nie dbam - róbcie co chcecie. Nie marnujcie MOJEGO. Dziękuję.

Kiedy to zniknie?

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

PromykSB
#11 Animator#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Drogie allegro,

Ten temat też usuniecie?

Czy może dla odmiany tego konkretnego bubla poprawicie?

Dlaczego DOMYŚLNIE to nie jest ZWINIĘTE? Edytowanie jakiejkolwiek oferty to teraz KOSZMAR. Wystawianie czegokolwiek - jw.

Z rzeczy, które są w tym najmniej ważne: Zatyka to Wam serwer. Nic tylko pogratulować "dobrej zmiany".

A wszystko dla informacji, która jest... NIESITOTNA. Jak kupuję buty - w tytule mam markę. Nie potrzebne mi dodatkowe parametry.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

No właśnie. Ten parametr to zbędny zjadacz czasu wystawiającego ofertę.

Przykłady:

kupuję buty adidas - w tytule mam adidas + nazwa serii

kupuję telefon - w tytule mam smartfon realme + nazwa modelu

kupuję szczoteczkę do zębów - w tytule mam szczoteczka soniczna philips...

kupuję ekspres do kawy - mam w tytule ekspres do kawy + philips...

Wniosek logiczny: wyjątkowo idio-tyczna realizacja beznajdziejnego pomysłu. A ja myślałem, że nic nie przebije produktyzacji...

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

Pomijając to o czym piszecie, wchodząc w markę, widzę firmy co z moją branżą nie mają nic wspólnego.Dlatego wskazana likwidacja tego parametru lub możliwość wpisania wyłącznie ręcznego.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Likwidacja lepsza. 

Jak coś szukasz - z reguły wiesz co chcesz kupić. I jakiej firmy. Zdążyłeś sprawdzić branżową literaturę i dokonać wyboru. Allegro do tego potrzebne NIE JEST.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:103044357 dziękuję za Twoją opinię. Przekazałam ją do odpowiedniego działu. Jedyne co mogę w tej chwili polecić to korzystanie z ctrl+f aby odnaleźć markę, której przedmiot chcesz wystawić. Rozumiem, że nie jest to idealne rozwiązanie, dlatego przekazuję Twoją sugestię. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@la_nika  Tutaj nie chodzi o wciśnięcie ctrl+f, tylko o to aby w wybranej kategorii nie znajdowały się marki, które nie mają nic wspólnego z daną kategorią, a tak jest niestety w tej chwili.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO oczywiście, rozumiem to i działam w tej sprawie, ale na razie muszę poprosić Was  o cierpliwość. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

@la_nika  Ile czasu może to zająć? Może lepiej to po prostu usunąć - cofnąć zmiany wprowadzone bezmyślnie w dniu dzisiejszym. To do ogarnięcia w minutę dla kogoś kto wie co robi...

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

@la_nika  Jest 13. Ten potworek nadal jest... kiedy to **piiip**ające dziadostwo usuniecie?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:103044357 @PromykSB otrzymałam odpowiedź, że zespół zajmujący się parametrami już działa w tym temacie, jednak nie mogę podać konretnej daty, kiedy lista będzie zwijana.
Dlatego muszę poprosić Was jeszcze o cierpliwość. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Dzisiaj zajrzałem na serwis konkurencji. Nie będę pisał na jaki. Spojrzałem "na szybciora" - przejrzałem warunki reklamacji i zwrotów - i co? U konkurencji kupujący jest dokładnie poinformowany o swoich obowiązkach dotyczących reklamacji i zwrotów. Na Allegro - brak takich informacji - w efekcie - wszystko jest "zwalone" na sprzedającego. Allegro stara sie przerzucić na sprzedającego wszelkie obowiązki i problemy.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Allegro NIE JEST stroną transakcji. Oni tylko sprzedają możliwość wystawienia oferty i za to pobierają myto w postaci % wartości oferowanego przedmiotu.

Stronami są kupujący i sprzedający.

Szanujący się sprzedający ma wypełnioną stronę o mnie i podstawowe informacje zawarte w niej. A to, że kupujący tego nie sprawdzają - to jest ich problem.

oznacz moderatorów

PromykSB
#11 Animator#

To jest **piiip**yczne rozwiązanie.

I nic nie rozwiązuje. Ctrl+F nie rozwiązuje śmietnika na stronie. Nie znajduje zaznaczonych bzdur i nie rozwiązuje wywołanego przez ten szmelc laga.

Poza tym - kto od was wymyślił, żeby jako "markę" uznać studio wydawcy gry komputerowej?

Tam nie ma żadnych marek. Tam są nazwy studiów. I to informacja, która nikogo nigdy nie obchodzi jak kupuje grę.

To jest KOLEJNY bubel do **piiip**ania, a nie do naprawy.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Z całym szacunkiem - nie chcę znajdować marek w ofertach, mam ją w tytule, tak jak konkurencja. Jak dla mnie to niepotrzebne generowanie niepotrzebnej pracy dla sprzedawcy.

Poza tym - tam jest totalny śmietnik - kto wpadł na pomysł by dawać na te liste studia tworzące gry komputerowe? Co to kogo obchodzi?

Studia fonograficzne też tam są? Po co?

Wydawnictwa książek? A co to kogo obchodzi? Informacja ZBĘDNA. Szukam książki - wpisuję autora i tytuł, lub tylko autora.

Miałem dziś robić korektę cen - ale mi się NIE CHCE jak to widzę. I to też działa jak szmelc ze sporym lagiem - jaką mam gwarancje, że moje edytowanie ofert byłoby prawidłowo zapisywane?

Naprawdę tym razem przeszliście samych siebie. I to NIE JEST komplement.

oznacz moderatorów

musicsklep_pl
#12 Orędownik#

A ja myślę, złe większy bubel to teraz to, żeby wyszukać coś w moim asortymencie muszę kliknąc czy ma być oferta aktywna czy nie - bez sensu, poprzednio lepiej to działało. 

Zrzut ekranu 2022-05-27 o 14.13.23.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@musicsklep_pl dziękuję za Twoją opinię. Jeśli klikniesz "odznacz wszystkie" wyświetlą się wszystkie oferty bez względu na status oferty.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

@la_nika Widzę, że nie ma co oczekiwać po Was jakiegokolwiek sensownego rozwiązania.

Daliście **piiip** tą zmianą, ratując ją - zrobiliście kolejną GŁUPOTĘ.

Tak to teraz wygląda? Czy wy **piiip**a jesteście normalni?

Client103044357_1-1653733930976.png

Jeszcze wymuście to jako parametr obowiązkowy i każcie przewijać - przecież tam jest ponad 1000 pozycji. 

Czy u Was NIKT nie potrafi wpaść na tak proste i banalne rozwiązanie, jak możliwość wpisania ręcznego pierwszych kilku liter (w miejscu WYBIERZ) a to po prostu zaproponuje pasujące rekordy? Takie to trudne?

Nie jestem od poprawiania Waszych bubli. A popisujecie się nimi nieustannie.

Na koniec zapytam, bo umieram z ciekawości: co ta "wspaniała" zmiana niby dała? Co ja debil jestem co nie umiem sobie poradzić ze znalezieniem tego, czego szukam?

Szukajkę poprawcie, bo za każdym razem pokazuje inne rekordy. To kolejny szmelc. I nie chrzańcie o trafności - bo statystyki są naliczane raz dziennie, a ona w kilku wyszukiwaniach tego samego w ciągu 5 minut nie pokazuje 2x tych samych rekordów. Albo i lepiej ją zostawcie w spokoju, bo jeszcze bardziej zepsujecie. Profesjonalistów wszak zatrudniacie.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:103044357 Cześć. W której kategorii tak się dzieje? Sprawdziłam to na swoim koncie i po wpisaniu pierwszych trzech liter losowej marki, lista przewija się zgodnie z wprowadzonymi znakami. Rozwiń listę i wpisz poszukiwaną markę - otrzymasz pasujące rekordy. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

@ko_alka Kultura i rozrywka.

Przeglądarka Chrome. Innych nie sprawdzałem.

oznacz moderatorów