anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Moja oferta pokazuje się dopiero jak wcisnę "porównaj xxx ofert". gdzie zrobiłem błąd?

MarekJM
#2 Obserwator#

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Nigdzie, tak to już jest...

oznacz moderatorów

MarekJM
#2 Obserwator#

Czyli, że mojej oferty może nikt nie zobaczyć?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Wszyscy tak mamy, nie bez powodu ludzie na kilku portalach naraz wystawiają i zdejmują po sprzedaży. Allegro nie jest już portalem wspierającym małych sprzedawców. Część klientów w to klika i przegląda, część uciekła na inne portale... Nic nie poradzisz.

Chodź musze przyznać, że ostatnio na jednym z kont jakby cos się ruszyło i zastanawiam się co jest powodem. Albo coś w wyświetleniach poprawili albo aż tyle antykwariatów się zamknęło po ich zmianach, że konkurencja spadła. Tyle, że w tedy na drugim też powinno być lepiej, a nie jest. 

Jednak bez przesady mogę powiedzieć że jak zaczynałam mając poniżej 1000 ofert to miałam większą sprzedaż niż teraz przy ponad 2500. To wina zmian w wyszukiwaniach. I zniechęcenia do portalu klientów szukających unikatowych, pojedyńczych egzemplarzy, a nie z taśmy prosto w Chinach...

oznacz moderatorów

Client:129122403
#9 Pomysłodawca#

@MarekJM Allegro zmieniło kompletnie wyświetlanie wyników. Teraz wszystkie oferty należące do jednego produktu będą grupowane i wyświetlane razem jako jedno. Tak mają wszystkie oferty, nie tylko twoje.

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Bez konta firmowego oferty są na końcu.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

To akurat nie prawda. W  niektórych z moich ofert już któryś raz wyprzedzał mnie gościu z konta prywatnego. Ja same 5*, SS firmowe i super-super+. On zaczynał od miesięcznego konta, bez komentarzy, z droższymi ofertami. Plasowało go wyżej... Chyba ze 2x pytałam na tym forum z czego to wynika i zero odpowiedzi...

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Tak się dzieje gdy sprzedawca ma 100% komentarzy pozytywnych albo w ogóle nie ma komentarzy i teoretycznie nie ma zaniżonej oceny. Sprzedawca nawet jakby miał 1000 pozytywnych komentarzy, a w jednym komentarzy ktoś dałby 1 gwiazdkę mniej to spadamy na drugą pozycje zaraz za tym co nie ma żadnego komentarza 😄 Często przed świętami tak robią sprzedawcy startują z nowym kontem aby miało najlepszy start i o dziwo ich oferty są na pierwszych pozycjach wg trafności 🙂

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

No tak,  jedna ocena 2 gwiazdki mniej. Gdzie klientka po zwykłej wiadomości dostała połowę zwrotu za przedmiot (drobniutkie wyszczerbienie) i już jestem ta gorsza od nowego z pustym kontem. 

Dzięki, w życiu bym na takie wyjaśnienie nie wpadła. Jakieś innego typu przydatne rzeczy jeszcze znasz..?

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Jeśli nie masz swojej marki, Top Oferty i super ceny oraz zestawów - przestałeś istnieć na Allegro. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@MarekJM To efekt działań Allegro, efekt łączenia ofert- produktyzacji, to już nie portal sprzedażowy tylko wielki chaos, niezrozumiały cel ich działania.

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Cel jest oczywisty większa prowizja dla Allegro. To jest sprytnie zrobione. Wyświetla się aukcja pierwsza która aby stała się tą pierwszą ma wykupione promowanie. Dzięki promowaniu allegro zarabia dodatkową kasę z większej prowizji 16% oraz z dodatkowego kosztu 19zł jaką ponosi sprzedawca co 10 dni. Taka aukcja jest samo napędzającym się kołem zamówień. Dla sprzedawcy super bo ma ogromny ruch w aukcji jako że jest tą pierwszą ofertą. Teraz zacznie się wojna na marże kto zaoferuje najmniejszą będzie pierwszy i zgarnie największy kawałek tortu dla siebie. Jeżeli nie możemy zaoferować dobrej ceny aby się przebić to zostają własne eany ale to tylko jak mamy własną markę. Są działy np Lego gdzie nawet mając własny EAN allegro nie pozwoli dodać nowego produktu do katalogu. W innych działach zapewne jest podobnie. Szkoda że polskie allegro zostało sprzedane zagranicznej firmie która bardzo lubi zarabiać pieniążki więc podnoszą koszty gdzie się da aby maksymalizować zyski. W sumie się nie dziwię jak zarząd allegro ma pensję 500.000 złotych na miesiąc, a sam szef zarabia 900.000 złotych na miesiąc to jakoś muszą zarobić na swoje pensje. Abstrakcja co robić z taką kasą 😄

https://www.dlahandlu.pl/e-commerce/ile-zarobili-szefowie-allegro,145116.html

oznacz moderatorów