anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłasz szybko? Sam sobie szkodzisz.

dedalus_com_pl
#1 Nowicjusz#

Dostaliśmy negatyw od klienta, który dokonał zakupu wczoraj o godz. 14, ponieważ Allegro deklarowało, że wyślemy mu w tym samym dniu. Nie wysłaliśmy, bo pracujemy do 14 a w ustawieniach dostawy mamy jasno zapisane, że wysyłamy przedmioty zakupione do godziny 10. Natomiast allegro umieściło taką deklarację w naszym imieniu, bez konsultacji z nami, na podstawie (jak wynika z ich tłumaczeń) ALGORYTMU. Naszej winy więc w tym nie ma, jak przepisać negatyw na konto Allegro?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

No niestety. Nie możesz nawet minutę po granicznej wysłać i tylko w ostatnim dniu wysyłek, bo tak zrobią i mają to gdzieś  @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Próbowałam ostatnio wytłumaczyć moderacji, że przez ich system muszę przetrzymywać paczki. Mogłam bym wysyłać przed wieczorem, kurier część z tego by odebrał z paczkomatu. Nie mogę, bo mam strefę do 14 i nie zagwarantuję późniejszego odbioru. Gdybym nadawała później to byłabym w Twojej sytuacji. Nie dociera to do nich. Dlatego, że chcą szybszych wysyłek to ja musze wysyłać wolniej. Nie mówiąc o kłopotach z pełnym paczkomatem rano, gdy wieczorem ich nie ma co powoduje kolejne opóźnienia...

Nie licz na pomoc. Było tu trochę podobnych postów. Zostawili sprzedawców samym sobie...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki często wysyłam po granicznej i nic się nie dzieje  ,dzionek przeskakuje zgodnie z ustawieniami

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@dedalus_com_pl sprawdź w ustawieniach czy dla wszystkich przewoźników masz ustawioną godzinę graniczną 

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#11 Animator#

Witam.

Doskonałe pytanie...

Bardzo dużo z NEGATYWÓW, które otrzymali sprzedawcy powinno otrzymać Allegro...

Ale nie otrzyma, bo po pierwsze Allegro jest cudowne, wspaniałe i nieomylne w swym postępowaniu i mniemaniu, a przede wszystkim dzięki swojej nieomylności, na szczęście swoje, nie udostępniło nikomu takiej opcji. Ot co...

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

To jest swoją drogą ciekawe - Tobie zawyża czas wysyłki, nam zaniża.

Wysyłamy wszystkie zamówienia złożone do godziny 14, a mamy "algorytmowy" czas dostawy do godziny 13.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@foto-hurtownia nie zawyża i nie zniża , mija 14 dzionek na nadanie przeskakuje ,a bywają dni ,że kilka paczek nadam po granicznej .

oznacz moderatorów