Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem, moje wiadomości nie są dostarczane do odbiorców. Mam wpisane w ustawieniach dwa adresy z których mogę nadawać wiadomości i oczywiście z nich wysyłam. Allegro podczas wysyłki zmienia adres na swój jakiś znaczkowy @allego.pl. Ja otrzymuję zwrotkę
The following message to <[adres e-mail]> was undeliverable.
The reason for the problem:
5.1.0 - Unknown address error 550-'5.1.1 <[adres e-mail]>: Recipient address rejected: User unknown'
Ewidentnie problem nie leży u mnie. Co w takiej sytuacji ?
Nie jestem pewna czy to na pewno to. Mnie często nie przechodzą przez pocztę, jakiś błąd Allegro z generowaniem tymczasowych maili. Wysyłam wtedy bezposrednio przez portal. Ewentualnie powinno zadziałać gdy z maila klienta wytniesz wszystko od + do @ (plus wycinasz, @ oczywiście zostawiasz).
Bywają również problemy z wysyłką fotek, przynajmniej nie tak dawno jako kupująca próbująca dokupić taki sam ram u tego samego sprzedawcy musiałam ładnych kilka razy próbować wysyłać zanim dałam radę. Po 2 nie szło, po jednym też za duże, a wołał bardzo wyraźne zdjecia... 3 osoby kombinowały jak zrobić zdjęcia zanim udało sie je wysłać tak, żeby wszystko co trzeba było widoczne i żeby w ogóle doszły przez Allegro... Fotografem nie jestem, ale to z tym miałam dla prywatnych często będzie nie do przeszkoczenia...
@cdw_net_pl oczywiście zweryfikuję to, podeślij mi proszę na adres spolecznosc@allegro.pl zrzuty z całego ekranu z widoczną datą i godziną oraz oczywiście komunikatem jaki się pojawia.
wysłane
@cdw_net_pl dziękuję - zweryfikuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
udało się coś ustalić ?
@cdw_net_pl Przykro mi, ale jeszcze nie mamy odpowiedzi.
Dzień dobry, czy udało się coś ustalić?
Cześć @cdw_net_pl, poprosiłem o aktualizację w tej sprawie. Jeśli ją otrzymamy, poinformujemy Cię.