Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Morawiecki zabrania handlu na allegro i **piiip** wybranymi materiałami takimi jak maseczki, fartuchy, środki do dezynfekcji...etc. Co sądzicie o takiej regulacji ze strony rządu? Bo ja mam ochotę spakować walizkę i przenieść się do kraju gdzie nie rządzi banda błaznów.
Myślę, że maski przeciwpyłowe po 1zł/sztuka czują się świetnie. Ale jak kto chce za [edycja] maskę, która nie chroni przed niczym załóżmy 50zł, to bardzo dobrzem że utrącają takie aukcje. To samo ze specyfikami, reklamowanymi jako przeciwwirusowe. Choćby z uwagi na brak badań od tym kątem danego produktu.
Minister zakazał sprzedaży maseczek. Nie można na allegro sprzedawać żadnych maseczek ochronnych na twarz. Wszystkie aukcje powinny być zablokowane
zablokowane i co dalej? maseczki zamiast do ludzi trafią na śmietnik lub na niemiecki ebaj, tam rząd nie bawi się w nieprzemyślane zakazy.
@PROFstyl spodziewajcie się wkrótce komunikatu z naszej strony w tej sprawie. Z góry dziękuję za cierpliwość.
Dobrze, jednak są sprzedający którzy sprzedają po normalnych cenach, czy mają się czego obawiać? czy allegro usunie również ich aukcje?
Cena normalna to cena rynkowa.
Jężeli ludzie chcą to-to kupować po 50 zł, to Morawieckiemu nic do tego.
Zakaz spowoduje, że maseczki wyjadą za granicę.
Na Allegro cały czas kwitnie sprzedaż maseczek zakaźnych przez ministra. Biznes to biznes dla allegro to czysty zysk mają w poważaniu specustawę i wytyczne ministra do natychmiastowej wykonalności. Wystarczy wpisać "maseczka i wychodzą setki akcji które trwają od dawna. Powinna się tym prokuratura zainteresować i uokik.
a gdzie ludzie mają kupić te maseczki i płyny??? zastanawiasz się przed napisaniem?
@PROFstyl Takie rzeczy powinny być dostępne wyłącznie w aptekach, a nie na Allegro, chyba ze sprzedawcą jest zarejestrowana apteka.
Komunistyczny pomysł w interesie aptekarzy,
straty dla przedsiębiorców liczone w dziesiątkach tysięcy...gratulacje
@PROFstyl O czym Ty gadasz? Jakie straty i jakich firm? Straty to ponieśli ci, którzy maski budowlane z Castoramy za 1,50 zł. sprzedawali po 100 zł. Legalne firmy, które sprzedają medyczne środki ochrony osobistej mają boom, jakiego nigdy dotąd nie miały.
Proszę skontrolować aukcje z maskami, żelami, płynami. Wielu z tych pseudosprzedawców nie ma działalności gospodarczej. Oferują te produkty bez możliwości wystawienia paragonu czy faktury. To nie jest sprzedaż okazjonalna, a hurtowa. Ceny wywindowane po 1000-2000% więcej od ceny detalicznej. Skandal. Powinno wszystkich podać się do Skarbówki, celem zweryfikowania lewych przychodów. Przykład: sprzedawca KORTYDA https://allegro.pl/oferta/plyn-do-dezynfekcji-rak-medilab-ahd-1000-1l-9049114594?reco_id=6b7870bb-65...
@PROFstyl Przecież nikt cię tu nie trzyma. Wyjeżdżaj, choćby do Chin.
Tak, taki handel powinien być zabroniony i to już dawno. Nie wiesz ilu kradnie ze szpitali i sprzedaje. Inni oszukują i nie masz pewności co kupujesz. Uczciwych aukcji jest jak na lekarstwo.
@WREDZIA-W1Wredziuniu Droga, a ja mam pytanie o tych którzy ze sprzedaży środków ochronnych i dezynfekcyjnych żyli na Allegro od dawna i był to ich główny kanał sprzedaży...
@pinsplash W dobie epidemii, w pierwszej kolejności zapasy są potrzebne w szpitalach zakaźnych. Hurtownie farmaceutyczne sprzedadzą swój towar, jak nie tu, to szpitalom. Niekoniecznie ludzie muszą mieć w domach zapasy na 100 lat.
@WREDZIA-W1Ja to rozumiem, nie jestem sprzedawcą tego typu produktów, ale nie lubię "wylewania dziecka z kąpielą".
Ps Może Allegro powinno kazać przedstawić jakieś certyfikaty przed sprzedażą? Bo fakt - część maseczek i zeli wygląda na domową produkcję.
@pinsplash Wystarczy by prawo do sprzedaży takiego towaru miały wyłącznie apteki.
To niech żyją dalej, ale nie za przebitkę rzędu 1000-2000% .