Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, temat dla osób kupujących (bo będzie drożej) i sprzedających złoto,przedmioty,bootsy i wiele innych do gier Online nowe zmiany prowizji które zostaną wprowadzona 2 Listopada zmieniają prowizję w Kategorii :
I tu najlepsze jeśli sprzedajacie cokolwiek do jakiejkolwiek gry poza 5 grami które mają swoją kategorię i jedną osobną katagorią Gry przeglądarkowe zapłacicie 20% czyli np Złoto do każdej innej gry po za World of Warcraft będzie miało prowizję 20% a WoW 9%, kompletnie nieporozumienie.
1. Tu pytanie do Morderatorów? czemu Allegor od dobych 15 lat nie zmieniło, ani nie dodało ani 1 gry w tej kategorii ? czemu tylko 5 gier ma mieć prowizję 9% a cała reszta dobre kilkaset gier 20% po zamianch?
2. Czemu służy kategoriia
Czy w tej tej kategorii można wystawiać przedmioty go Gier RPG? czy tylko sprzedawać same gry ?
tylko jaki wpływ ma allegro na politykę podatkową w kraju ? Oczywiście doją prowizjami, ale pozostaje nam jeszcze do zapłaty podatek dochodowy, vat, zus i wiele innych. Nawet prąd, czy gaz jak masz firmę to jest kilkakrotnie droższy, podatek od nieruchomości również. Od lat klimat dla drobnych przedsiębiorców w tym kraju jest słaby, allegro tylko wpasowywuje się w tą politykę 😡
WC, ale to nie jest autorytet tylko....id.... , nie możesz łamać prawa, możesz zmienić kraj.😐
niczemu nie przysklaskuje, i daleki jestem od walki z szarą strefą, nie wierzę również, że allegro samo z siebie będzie coś tam wysyłać, a ewentualnie na wniosek uprawnionego organu.
Mimo wszystko denerwuje mnie, jak gość dla przykładu ma 500 aukcji z towarem wartym kilka milionów (części samochodowe) i twierdzi, że sprzedaje jako prywatna osoba, a te przedmioty użytkował ponad pół roku i w nosie ma wszystkie opłaty, zusy i podatki. A mnie w tym czasie dobijają opłaty podatkowe, zusowskie i prowizje allegro. i na dodatek skarbówka kontroluje jakieś tam faktury o wartości kilkadziesiąt złotych.