anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagły wzrost procent wartości sprzedaży i dostawy za dostawy Paczkomaty InPost

kosmethurt
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, czy też zauważyliście od marca spory wzrost % wartości sprzedaży i dostawy za dostawy do paczkomatów InPost? Do niedawna u nas było to w granicach 1,9-2,1%, a teraz zbliża się do 5% przez co znacznie obniżyły się zyski ze sprzedaży zamówień, w których kupujący wybrali InPost.
Przejrzałem cenniki dostaw (wysyłam z allegro) InPost, ale mamy tam ustawione maksymalne stawki.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kosmethurt dzień dobry , widzę ,że dopiero się obudziłeś , nie tylko Inpost , od początku marca poszybowały dopłaty do smarka .

oznacz moderatorów

kosmethurt
#9 Pomysłodawca#

Nie dopiero, od marca zauważyłem wzrost, ale teraz jest już bardzo zauważalny.

SMART dobrodziejstwo kupujących, zmora sprzedawców 😕

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

w sensie jak inpost poszedł do góry jak wiem to dalej paczkomat kosztuje 11.49 zł czy coś mnie ominęło ?

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@sklep_solpio @kosmethurt W zestawieniu opłat Allegro w przypadku InPost opłaty dotyczą TYLKO dopłat do Smart. Z opłat za pełnopłatne przesyłki rozliczasz się z przewoźnikiem, więc jest to efekt tylko podwyżek dopłat do Smarta, a te wzrosły o 25-30%

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@fox_paws to akurat wiem, że jest osobno rozliczane 😉 masz to w podsumowaniu w kwocie sprzedaży 😉 

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@kosmethurt tak niestety na smarcie poszły stawki do góry i też ceny trzeba było podnieść... ciekawe ile ludzi obudzi się z ręką w nocniku ;o

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sklep_solpio po poczynaniach konkurenci uważam ,że dużo , relatywnie po weryfikacji paru kont widzę ,że niektórzy jadą na minusie .

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@mdrogeria jeśli ktoś ma pracowników to oni mają to po dziurki w nosie dlatego tak się dzieje : ) 

oznacz moderatorów