Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Proszę o wyjaśnienie powyższej kwestii.
Jeśli w danej ofercie osoba X dokona zakupu - rozumiem, że zostanie naliczona dodatkowa opłata 1 zł.
Czy jeśli następnie osoba Y dokona zakupu w tej samej ofercie - również zostanie naliczona ta złotówka, czy dotyczy to wyłącznie pierwszego jakiegokolwiek zakupu w danej ofercie.
Wszystko pięknie, tylko w tej dogłębnej analizie boskosci allegro brakuje jednego..uwzględnienie konkurencji, a klientów traktuje się jak stado baranów.
Bo jeżeli sprzedawcy wystawią te same produkty w konkurencyjnym np. S .. w niższych cenach (bo będą mieć niższe prowizje) to klient nie będzie miał trudności w migracji między portalami. Kwestia darmowej dostawy i zwrotów nie będzie argumentem, bo tam też to obowiązuje.
Ta dodatkowa złotówka sprawia, że sprzedawcy mocniej zainteresują się konkurencyjnym serwisem..tym bardziej, że już problem z integracją ofert z S został rozwiązany już na większości platform sprzedażowych.
I żeby na koniec roku allegro nie obudziło się z ręką w nocniku bo będzie liczyć straty a nie zyski 😉
@MOMAZU Wydaje mi się, że Allegro doskonale będzie poinformowane o działaniach konkurencji (i już wiedzą), bo dzięki temu, że wprowadzili ten katalog produktów i śledzą ceny wszystkich produktów po innych serwisach, na pewno jakoś odpowiedzą na migrację sprzedających - chodzi o ten cały "przegląd ceny produktu", który pokazuje ceny na Allegro i porównuje z cenami w internecie. Allegro wie co dzieje się w konkurencyjnych portalach, w końcu mają wszelkie dane transakcji w serwisie, mogą sobie porównywać ceny u konkurencji i wykombinować odpowiednią strategię.
To raczej nie jest tak, że Allegro to oleje, bo mogą sobie pozwolić, zaraz wymyślą jakieś gratisy i bajery dla nowych firm, które szybko to łykną. Już widzę darmowe 500 wyróżnień dla nowych firm, zero prowizji przez kilka miesięcy. Wydaje mi się, że Allegro z łatwością zastąpi tych co odejdą.
Tak się składa, że allegro nie śledzi cen całego rynku... wiem to nawet po produktach, które sprzedajemy.
Po drugie uważasz, że konkurencja też będzie spała? I nie zaproponuje nic ciekawego? Już teraz proponują migrację ofert z allegro jednym plikiem.. myślisz, że na tym się skończy ...Nie sądzę 😅
Oby! W końcu samo Allegro pisze, że klienci lubią mieć wybór 🙂
Alternatywa musi być. Na naszym rynku nie może być tylko Allegro. Przykładowo, taki V-inted i O-lx są chętniej wybierane przez prywatnych sprzedających niż takie AllegroLokalnie. Sam widzę u mnie w punkcie kurierskim jakie paczki mi przynoszą, sama odzież z V~~ paczkomaty i orlen.
@DarkStoorM Zrobiem mały research wśród znajmomych. NIKT, powtarzam NIKT nie używa Lokalnie bo ma opinię miejsca do przekrętów. Wolą V-nted lub O-lx - tam są te transakcje poniżej 100 PLN. To jest rynek którego Allegro nie chce i oni go zagarniają.
**piiip** i **piiip** ma niestety więcej przekrętów. A **piiip** nie należy do allegro?
akurat allegro jest świetne w łapaniu nowych sprzedawców, szkoda, że nie można powiedzieć tego samego, jeśli chodzi o dbanie o tych aktualnych. Wystarczy przypomnieć niekończące się promocje w trakcie pandemii dla nowych użytkowników. Miało być 2-3 miesiące, a końca nie było tym rabatom i upustom. Niektórzy zaoszczędzili w ten sposób małe fortunki.
Nie do końca. Praktyki monopolistyczne są zabronione.
spokojnie... już dawno przestałem SYSTEMATYCZNIE kupować na Allegro bo gdzie indziej to samo po prostu jest taniej, i o to przecież chodzi. I pomyśleć że polski podatnik przed Ustawą o pod. Vat odprowadzal 1 % podatku obrotowego a tu im mało jest 10 czy i więcej plus różne dodatkowe opłaty. C H O R E
Możemy zamknąć konta i iść do innych serwisów. Byłoby zdrowe gdyby za tę pazerność odpowiedzieli .
Ceny na allegro podniesione przez nas o 1zl + ich prowizja od tej złotówki już sprawiły, że tylko poprawiło to konkurencyjność cen - klienci wolą zamowic w sklepie internetowym i zapłacić za przesyłkę bo i tak wychodzi taniej- smart przestaje mieć znaczenie. Dzięki allegro ruch w naszym sklepie w ciągu tygodnia wzrósł o 20% . Polecam tą metodę zamiast wykupowanie abonamentu
No ale "badania allegro wykazały" że nie da się inaczej 🙂 Im większe korporacje tym więcej pieniędzy "ucieka na boki" i Klienci muszą pokryć błędy korporacji ze swoich kieszeni. Jest to głupota i kaskaderka marketingowa - psują własną markę i już nadszarpnięty wizerunek.
to jest dla mnie dziwne, bo po połaczeniu kont z jednym abonamentem mam dostępne te same funkcje na obydwu. W jakim celu mam wykupywać drugi abonament ? to może piszcie od razu i prosto z mostu, że sprzedaż na allegro nie jest już "darmowa" tylko wymaga miesięcznej opłaty w wys. abonamentu. Po co to ubarwiać w taką otoczkę, że ktoś tam jakieś badania robił. Na jednym koncie mam abonament i w zasadzie nigdy nie korzystałem z jego funkcji, wykupiłem go tylko dlatego, żeby połączyć ze sobą dwa konta. Przydatność abonamentu podstawowego jest dla mnie praktycznie zerowa, poza funkcją połączenia kont.
@la_nika a wg. moich wewnętrznych badań kupujący w bardzo nikłym stopniu zwracają uwagę, czy sprzedający ma sklep czy nie. Bardziej interesują go opinie o tym sprzedawcy.
Rozumiem, że Twoją rolą jest tłumaczenie na nasze dobro każdej, nawet najgłupszej decyzji "góry", dlatego nawet Ci współczuję, bo sam miałbym kłopot, żeby spojrzeć na siebie w lustrze.
Natomiast bardzo boli mnie to, że traktujecie wszystkich jak osoby o mocno ograniczonych możliwościach intelektualnych. Takie tłumaczenia po prostu nam uwłaczają.
W życiu jako kupującego nie interesowało mnie czy ktoś na wykupiony abonament. Co mnie to obchodzi co sobie wykupił a co nie. Brednie. A mnie z wewnętrznych badań wyszlo że niebiescoocy mają lepsza sprzedaz jak czerwonoocy 🤦:płeć_żeńska:
Monika.
Kto Cię tak okłamał z tymi wewnętrznymi badaniami?
Miedzy działami promocji, bezpieczeństwa, kadrami i sekretariatem burze mózgów robiliście?
Lepiej wprowadźcie oficjalnie obowiązkowy abonament niż nawijać makaron na uszy w postaci 1,00 od sprzedanego guzika.
a w kolejnych miesiącach opłata abonamentowa ostro do góry
@mdrogeria od stycznia ci z najniższym abonamentem zaczną dopłacać zlotówkę 😁
@Agent051 kto nie zadbał wcześnij o drugą nogę teraz zacznie mieć problemy , czasy takie ... z jednej strony presja cenowa od klienta , którmu zaczyna brakować w portfelu , a z drugiej .. jak widać na załączony obrazku . Wszystkim idą koszty nie tylko nam , allegro też dostaje w tyłek i musi skądś wzić na ....ech . pewnie sam wiesz ,
@mdrogeria w grudniu wchodzi nowy portal, juz szukają sprzedawców i tych z allegro bardzo zapraszają, oferują długi czas bez prowizji i oplat, sami nie sprzedają i nie będą sprzedawać. Jeżeli sprzedawcy z allegro wezmą się w garść i wejdą tam z dobrymi cenami, to….